Dodawanie tekstu

0

Jak zapisać do istniejącego pliku tekstowego linijkę z edit1 na samym końcu dokumentu ?

0

append()

0

A coś więcej !
Proszę o skrypt bo mi nie wychodzi ~!

0

Proszę o szybką pomoc !
PILNE !

0

Append

0
ziomalski napisał(a)

Proszę o szybką pomoc !
PILNE !

Jak pilne to trzeba było samemu chwilę pomyśleć i pokombinować. Założe się, że Tobie nawet się nie
chciało tego zrobić. Oto gotowiec, ktory pewnie i tak Cię nic nie nauczy. Jak plik istnieje to dopisuje,
a w przypadku gdy nie istnieje tworzy plik na nowo. Nazwę pliku możesz zdefinować sobie w zmiennej.

var
Plik : TextFIle;
NazwaPliku : string;
begin
NazwaPliku := 'D:\plik.txt';
AssignFile(Plik, NazwaPliku);
if FileExists(NazwaPliku) then
begin
Append(Plik);
end
else
begin
Rewrite(Plik);
end;
Writeln(Plik, Edit1.Text);
CloseFile(Plik);
end;
0
ziomalski1 napisał(a)

A coś więcej !
Proszę o skrypt bo mi nie wychodzi ~!

To wklej to co Ci nie wyszło...

Nie chcę wyjść na gbura, ale nie obchodzi mnie to, że to pilne...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1