Toolbar IE, FF implementacja

0

Witam,
Piszę toolbar pod IE i FF,
Mam taki kod funkcji DllGetClassObject:
function CustomGetClassObject(
const aClass, aIID: TGUID; out aResult): hresult;
var
iWB : TPanel;
begin
iWB := TPanel.Create(nil);
iWB.Color := clRed;
iWB.Width := 500;
iWB.Height := 50;

  Result := iWB.ComObject.QueryInterface(aIID, aResult);//DllGetClassObject(aClass, aIID, iWB);

ShowMessage('Odpalasz');
end;
Przy załadowaniu biblioteki przez IE występuje błąd i sie zamyka (Wystąpił problem z aplikacją IEXPLORE.EXE i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.)
Funkcja na pewno zostaje wywołana dlatego, że jeśli dam ShowMessage(); na początek to okienko się pojawia.
Co tu jest nie tak ? Moim celem jest pojawienie się ów komponentu TPanel w przeglądarce, oraz otrzymanie jakiegoś wskaźnika do interfejsu przeglądarki (IWebBrowser),
Z góry dziękuje za odpowiedź,
Pozdrawiam

0

dla FF to chyba w xml+js sie pisze nic nie slyszalem aby mozna bylo wspolnego toolbara zrobic ale moze sie myle.

To co przedstawiles to cos

Kopek napisał(a)

Mam taki kod funkcji DllGetClassObject:
function CustomGetClassObject(
.....

to masz kod DllGetClassObject czy CustomGetClassObject.

Dla IE nalzey zaimplementowac odpowiednie interfejsy (albo desk band albo/i BHO)

http://4programmers.net/Delphi/Artykuły/Rozszerzenia_Powłoki_Windows_(Windows_Shell_Extension)

0

CustomGetClassObject name 'DllGetClassObject',
CustomGetClassObject to tylko alias, na zewnątrz widzialna jako 'DllGetClassObject',
Wsumie na razie FF mnie nie interesuje, najpierw IE poźniej będe się męczył z FF,

Może ktoś poda przykładową funkcję ?

Pozdrawiam

0

nie mecz nas pomecz google

http://www.21road.net/?action=show&id=358

wpisz np BHO dowiedz sie co to, potem poszukaj w .......

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1