dodanie zakladki do innego okna

0

gdy klikne dwa razy w systemowy zegar to wyswietla mi sie okno a w nim trzy zakladki

  • data i godzina
  • strefa czasowa
  • czas z internetu

jak dodac tam czwarta zakladke moja ?
i jak pozniej odwolac sie do niej aby ta zakladka byla rodzicem dla mojej aplikacji ?

z gory dzieki za pomoc

0

wiem jak pobrac uchwyt okna i jak ustawic rodzica mojej aplikacji
lecz nie wiem jak dodac kolejna zakladke do juz istniejacych
bardzo prosze o pomoc

0

znajdź wskaźnik na metodę dodającą zakładki ( o ile taka tam jest ) =D

0

WinAPI -> GetWindow
zwraca okna względem okna o podanym uchwycie
jeśli wybierzesz by zwracało dzieciaki to może coś da ?

0
PTwr napisał(a)

znajdź wskaźnik na metodę dodającą zakładki ( o ile taka tam jest ) =D
pojecia nie mam jak to zrobic

0

Nie przejmuj się, on też nie ma pojęcia, słyszał że dzwonią ale nie wie w którym kościele.

Nawet gdyby było możliwe dodanie kolejnej zakładki - to co z komponentami na niej?

Najłatwiej napisać po prostu swój zamiennik zegara.

0
TBSO napisał(a)

Nie przejmuj się, on też nie ma pojęcia, słyszał że dzwonią ale nie wie w którym kościele.

Nawet gdyby było możliwe dodanie kolejnej zakładki - to co z komponentami na niej?

Najłatwiej napisać po prostu swój zamiennik zegara.

umiescilbym w nij moja forme jako dziecko
a systemowe okno bylo by rodzicem
to juz prawie zrobilem tylko jak dodac ta zakladke

ps nie potrzebuje nowego zegara czy zamiennika tylko chce tam dodac pewne opcje

0
PTwr napisał(a)

znajdź wskaźnik na metodę dodającą zakładki ( o ile taka tam jest ) =D

Czasami tworczosc niektorych osob mnie przeraza.

Funkcje WinApi

AddPropSheetPageProc
CreatePropertySheetPage
DestroyPropertySheetPage
PropertySheet
PropSheetPageProc
PropSheetProc

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1