W czym wyświetlić obrazki, tekst i flashe?

0

Witam. Poszukuję komponentu podobnego do memo, w którym mógłbym wyświetlić obrazki, tekst i flashe.
Jeśli ktoś zna jakiś proszę podać linka :)

0

tak to tylko w erze

0

webbrowser w trybie edycji.

[dopisane]
@b0bik: poszukać kilkanaście sekund - http://delphi.about.com/od/adptips2005/qt/twebbrowseredit.htm
ProfDHTMLEdit - wymaga IE, czyli zgadnij co jest jego silnikiem... swoją drogą, nie mówią tam ani słowa o osadzaniu obiektów, czyli zapewne flash odpada (webbrowser pewnie też sobie nie poradzi).

0
ŁF napisał(a)

webbrowser w trybie edycji.
Jak to osiągnąć ?

Do głowy przyszedł mi:
http://www.profgrid.com/dhtmledit.html
przymierzam się właśnie do kupna.

0

Mi chodzi o wyświetlanie treści mailów :)

0
Potwoor_ napisał(a)

Memo.Text:=Mail.Text =]

Memo.Text := GetMail.Text; // pobieranie
SendMail.Text := Memo.Text; // wysylanie
0

No tak, ale jeśli w wiadomości są obrazki? :)

0
michak napisał(a)

No tak, ale jeśli w wiadomości są obrazki? :)

Image.Picture.Bitmap := GetMail.Picture.Bitmap; // pobieranie
SendMail.Picture.Bitmap := Image.Picture.Bitmap; // wysylanie 
0

A jak to zrobić za pomocą Indy 9?

0
michak napisał(a)

A jak to zrobić za pomocą Indy 9?

Image.Picture.Bitmap := Indy.GetMail.Picture.Bitmap; // pobieranie
Indy.SendMail.Picture.Bitmap := Image.Picture.Bitmap; // wysylanie  
0
ŁF napisał(a)

webbrowser w trybie edycji.
... poszukać kilkanaście sekund - http://delphi.about.com/od/adptips2005/qt/twebbrowseredit.htm

i kupno stanęło pod znakiem zapytania : )

ŁF napisał(a)

ProfDHTMLEdit - wymaga IE, czyli zgadnij co jest jego silnikiem... swoją drogą, nie mówią tam ani słowa o osadzaniu obiektów, czyli zapewne flash odpada (webbrowser pewnie też sobie nie poradzi).

Osadzanie obiektów jest (przynajmniej jest pozycja Insert Object w menu ;]). Zresztą jest demko do popróbowania. Wydaje mi się że do obsługi tworzenia mail'i coś ala Outlook Express to ten komponent nadaje się wyśmienicie.

Co do webbrowser'a to spróbowałem tego tricku i wygląda to tak, że jak się wczyta stronkę, to wyświela flash'a. Ale jak się włączy ten tryb DesignMode to się robią czarne prostokąty. Wyłączenie designmode znowu owocuje wyświetlaniem flash'a.

0

Tak jak wy piszecie to nie da rady :/ W Indy pierw zapisuję się wiadomość do IdMessage, a później żeby wyświetlić np. RichEdit1.Lines:=IdMessage1.Body; Więc potrzebuje gotowego komponentu, który by to wyświetlał.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1