Czytanie z Resource DLL

0

Witam,
problem który chcę poruszyć tyczy się zapisanych obrazków z zapisanych w DLL

na początku mam odpowiednie pliki, które chcę przechowywać w DLL, po czym tworzę listę ResDLL.RC

i001 RCDATA plik_01.bmp
i002 RCDATA plik_03.bmp
i003 RCDATA plik_04.bmp
i004 RCDATA plik_06.bmp
i005 RCDATA plik_12.bmp
...

po czym kompiluje to przy użyciu brcc32.exe

brcc32.exe ResDLL.RC

dostaję ładny plik ResDLL.res

po czym tworzę bibliotekę

library ResDLL;

{$R ResDLL.RES}

begin
end.

wszystko pięknie, ResDLL.dll sie utworzył po wykonaniu Build ResDLL

stworzyłem testową aplikację, tak by sprawdzić czy to zadzaiła Image i Button na formie
i oto mam taki kod pod przyciskiem wsadzony

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  DllHan: THandle;
begin
  DllHan := LoadLibrary('ResDLL.DLL');
  if Dllhan<>0 then
    begin
      Image1.Picture.Bitmap.LoadFromResourceName(DllHan, 'i000');

    end;
  FreeLibrary(DllHan);
end;

biblioteka się ładuje wchodzi do wewnątrz ładunku i przy próbie zaczytania obrazu wyskakuje mi komunikat

Resource i000 not found.

Co mogę źle robić? Dodam, że robię to na podstawie tego artykułu http://delphi.about.com/library/weekly/aa010405a.htm Może coś przeoczam?

0
JacobTheLiar napisał(a)

Witam,

i001 RCDATA plik_01.bmp
i002 RCDATA plik_03.bmp
i003 RCDATA plik_04.bmp
i004 RCDATA plik_06.bmp
i005 RCDATA plik_12.bmp
...
Resource i000 not found.

W bibliotece nie ma zasobu i000, są tylko : i001, i002, i003, i004, i005...

0

oo, przepraszam, źle przepisałem , ale to nie zmienia nic bo nawet jak wezmę kolejne numery to też nie działa :( postaram się jeszcze raz przebudować projekcik i dam znać

0

chyba

i001 BITMAP plik_01.bmp
0

No tak, to zadziałało :D dzięki za pomoc, temat uważam za zamknięty.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1