problem z procedurą z TGuage

0

Witam, mam taki kod:

download:=THTTPGet.Create(Self);
download.Name:='download_'+IntToStr(ilosc_downloadow);
download.OnDoneFile:=OnDown;
download.OnProgress:=progress;
download.URL := Edit2.Text;
download.FileName := 'C:/'+Edit3.Text+'.mp3';
download.GetFile;

procedura progress()

procedure TForm1.progress(Sender: TObject; TotalSize, Readed: Integer);
var
g : TGauge;
begin

  g := TGauge(Form2.FindComponent('licznik_'+IntToStr(ilosc_downloadow)));
  g.MaxValue:=TotalSize;
  g.Progress:=Readed;

end;

obiekt licznik:

licznik :=TGauge.Create(Self);
licznik.Name:='licznik_'+IntToStr(ilosc_downloadow);
licznik.Top:=18*ile-11;
licznik.Parent:=Self;
licznik.Left:=467;
licznik.Height:=13;
licznik.Width:=147;
licznik.Visible:=true;

w momecie kiedy zaczynaja mi sie sciagac 2 pliki jednoczesnie wynik sciagania jest pokazywany na jednym obiekcie licznik (TGuage), ktory przeskakuje z np 10% do 20% ... z 11 do np 25% w zaleznosci od tego jak sciagaja sie 2 pliki... jak mam zrobic zeby procedura progress dzialala poprawnie?

0
  1. Musisz wiedzieć ile zajmują obydwa pliki (TotalSize).
  2. Dodać obydwie wartości TotalSize, jako FullSize którą przypiszesz do Gauge.MaxValue;
  3. Podobnie z postępem, musisz znać ile zajmują pobrane pliki (Readed).
  4. Dodać obydwie wartości Readed, jako FullReaded którą przypisujesz do Gauge.Progress;
0
Opi napisał(a)
  1. Musisz wiedzieć ile zajmują obydwa pliki (TotalSize).
  2. Dodać obydwie wartości TotalSize, jako FullSize którą przypiszesz do Gauge.MaxValue;
  3. Podobnie z postępem, musisz znać ile zajmują pobrane pliki (Readed).
  4. Dodać obydwie wartości Readed, jako FullReaded którą przypisujesz do Gauge.Progress;

Bzdura... sens mialoby to wtedy, gdybym wszystkie wyniki chcial pokazac na jednym TGauge, a z kodu chyba jasno wynika, ze do kazdego sciagania jest tworzony nowy i kazde sciaganie ma miec swojego Gauge'a

0
download.FileName := 'C:/'+Edit3.Text+'.mp3';

Ukośnik w drugą stronę "".

0
Opi napisał(a)
download.FileName := 'C:/'+Edit3.Text+'.mp3';

Ukośnik w drugą stronę "".

to akurat w tym przypadku nie robi roznicy, poniewaz plik i tak i tak sie zapisuje

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1