Automatycznr przeskakiwanie na następny komponent

0

Jestem nowy i mam taki problem, chciałem aby po wpisaniu do componentu Tedit danej liczby znaków, kursor przeskakiwał do kolejnego tedit'a napisałem taki kod ale nie wiem co dalej. Proszę o pomoc.

procedure TForm2.Edit10Change(Sender: TObject);
var
PR : String;
begin
PR := Edit10.Text;
if Length(PR) = 4 then
//showmessage('Tekst ma 4 znaki');

end;

Jeśli ten temat już gdzieś występuje to przepraszam, ale szukałem go i nie trafiłem.

0

komponent.setfocus

0
snw napisał(a)

komponent.setfocus

ewentualnie można też to zrobić za pomocą znaku TABULACJI wysłanego do kontrolki

0

OK działa dzięki bardzo, szukałem tej metody ale nie domyśliłem się że to może być to. Jezcze raz dziękuje.

Temat do zamknięcia.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1