[delphi] webbrowser i usuwanie cookies

0

Witam

Mamy webbrowser i jak usunąć z niego wszystkie ciasteczka lub całego Temporary Internet Files.

Wszystko co znalazłem szukając to tylko jak pobrać cookies oraz to do usuwania, ale jakoś nie chce usuwać(funkcja działa na zwykłych folderach) DeleteDirectory('C:','Documents and Settings\Paweł\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files');

//---------------------------------------------------------------------------
function DeleteDirectory(  dir, path : string) : Boolean;
var
  SR : TSearchRec;
  Found : Integer;
  source : String;
begin
 source := dir + path;

  Found := FindFirst( source+'\*.*', faAnyFile, SR );
    try
      while  (Found = 0)  do
        begin
          if (SR.Name<>'.') and (SR.Name <> '..') then
          begin
           if (SR.Attr and faDirectory) <> 0 then
           begin
             DeleteDirectory( dir, path+'\'+SR.Name );
           end
          else
          begin
           FileSetAttr(
           source+'\'+SR.Name, FileGetAttr(source+'\'+SR.Name)
                 and
           not (faReadOnly or faHidden) );
            if not DeleteFile( source+'\'+SR.Name ) then
              Result := False;
            end;
         end;
          Found := FindNext( SR );
        end;
    finally
      FindClose(SR);
    end;
    RemoveDir( source );
end;
//---------------------------------------------------------------------------
0

nie chce mi sie analizowac kodu ale po twojej wypowiedzi mam watpliwosci mianowicie, nie wiem czy windows umozliwia usuwanie owego katalogu a jezeli umozliwia to na 100% nie usuniesz go podczas uzywania, tzn. webbrowser wymusza prace na TIF czyli folder jest aktywny :) Wlacz program i sprobuj go usunac, tez sie nie da :)
Oczywiscie moge sie mylic

0
PinguVanEx napisał(a)

nie chce mi sie analizowac kodu
Kod po prostu usuwa folder wraz z plikami w środku, ale tego folderu nie chce :/

PinguVanEx napisał(a)

tzn. webbrowser wymusza prace na TIF czyli folder jest aktywny :) Wlacz program i sprobuj go usunac, tez sie nie da :)
Ale nawet jak nie ma webbrowsera to nie mogę wyczyścić tego folderu. Może dlatego że windows stoi na czymś bardzo podobnym.

Ale myślę że jakoś da się usunąć przecież IE potrafi wyczyścić. Tylko jak?

0

Pamiętam że miałem kod do usuwania cache przeglądarki, poszukam. Zaś co do ie, to ono usuwa tylko zawartość folderu, a nie cały folder.

0

to nie usuwaj tempa tylko pliki ktore sa w srodku !!!!

mozesz np wyszukac wszystkie pliki i zlistowac do listboxa a nastepnie petelka usuwasz pliki....

0
manfredek napisał(a)

Pamiętam że miałem kod do usuwania cache przeglądarki, poszukam.
Byłbym wdzięczny.

manfredek napisał(a)

Zaś co do ie, to ono usuwa tylko zawartość folderu, a nie cały folder.

dsfsd napisał(a)

to nie usuwaj tempa tylko pliki ktore sa w srodku !!!!

mozesz np wyszukac wszystkie pliki i zlistowac do listboxa a nastepnie petelka usuwasz pliki....

No i usunąłem TYLKO pliki które są w środku i nic. Nadal jest zapamiętane hasło :/

0
procedure TForm1.Button7Click(Sender: TObject);
begin
  with WebBrowser do
  begin
    ClearCache;
    ClearHistory;
    ClearTypedUrls;
  end;
end;

EDIT : http://www.bsalsa.com/DP/download.php?file=2 << tu link do Embedded WebBrowser, który jest dobrym rozszerzeniem standardowego WB(standardowy nie ma tych metod)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1