Pobranie sekcji String z zasobów pliku

0

Witam,
Chciałbym pobrać z pliku wykonywalnego/biblioteki dll dane z sekcji String. Wynik zapisać do pliku. Jak zrobić to w prosty sposób?
Wystarczy mi zapis do pliku tej sekcji, inne mnie nie intersują (dialogi, menu itp).
Bardzo proszę o podpowiedzi, najlepiej poparte jakimś kodem, ponieważ rzecz jest pilna.
Z góry dzięki.
Pozdr,
-Pawel

0

o jaką sekcje chodzi?
Może o zmienną?
xx: Stirng?
wtedy
np
dopisujesz
var
Lista: TStringList;
begin
Lista:=TStringList.Create;
Lista.Text:=xx;
Lisat.SaveToFile('Plik');
Lista.Free;

i gotowe

0
djmentos napisał(a)

o jaką sekcje chodzi?
Może o zmienną?
xx: Stirng?
i gotowe

Hej, dzięki. Ale nie o to chodzi.
Chodzi o wydobycie z pliku exe/dll danych zasobów. Menu, Okna dialogowe, stringi.
Mnie chodzi tylko i wyłącznie o sekcje String, która wygląda mniej więcej tak (podgląd z Restoratora).

STRINGTABLE
LANGUAGE 9, 1
{
61440, "Open"
61441, "Save As"
61442, "All Files (*.*)"
61443, "Untitled"
61446, "an unnamed file"
61457, "&Hide"
}

Mam nadzieję, że teraz już wszystko jasne.
Pozdr

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1