Styl Vista

0

Zna ktoś jakiś sposób żeby interfejs aplikacji był taki jak w windows vista (wygląd komponentów, obramowanie formy etc...) Dzięki za każdą pomoc, a adminów proszę żeby mi tego tematu nie kasowali bo to dla mnie bardzo ważna sprawa ;-(

0

co ci to da ze bedzie styl okna jak w windows vista ?
rysuj po oknie lub uzyj gotowych komponentow

0

delphi 2007 oferuje cos takiego ale to dziala tylko pod vista, jesli chcesz miec taki wyglad nie zaleznie od systemu to albo skiny algo jakies gotowe komponenty.
Ja znalazlem takie komponenty:
http://www.themeengine.com/index.html
lub
http://www.sunisoft.com
ale nie są darmowe.

0

jak co mi da... da mi to że aplikacja będzie ładniej wyglądała, i wiele innych rzeczy... patrzenie zawsze na ten sam wygląd okna w windowsie xp jest dość męczące....

Dzięki za linki. A nie wiecie może czy jest coś darmowego?

0

za darmo to mozesz ustawic border okna na brak i samemu cos takiego na image lub draw zrobic

0
loleczek_ napisał(a)

za darmo to mozesz ustawic border okna na brak i samemu cos takiego na image lub draw zrobic

jak masz win xp to sciagnij z netu skore .msstyles w stylu visty
ustaw sobie ja na kompie
zrob zrzuty ekranu roznych okien z roznymi kontrolkami
powycinaj je odpowiednio
wpakuj je do zasobow
rysuj na ekranie a jak ci sie nie chce odmalowywac do zrob to na image lub czyms pochodnym od niego

to chyba najlatwiejszy darmowy sposob

0

A nie wiecie może czy jest coś darmowego?

Darmowa jest twoja glowa ;-)

Ogolnie temat skinowania nie jest wcale tak trywialny, jakby sie to moglo wydawac.
O ile w przypadku prostych kontrolek jak button, label czy groupbox nie jest to trudne, to w przypadku innych nie jest to juz takie proste.
Nie bez powodu nie ma dobrej i jednoczesnie darmowej biblioteki do tego. A zrobic udawane kontrolki Visty bedzie rownie trudno jak udawane kontrolki Luny XP

0

Też myślałem żeby tak zrobić z tym imagem ale znowu nie za bardzo wiem jak na imagu zrobić zakładki :(

0
Gladiatus napisał(a)

Też myślałem żeby tak zrobić z tym imagem ale znowu nie za bardzo wiem jak na imagu zrobić zakładki :(
ale czego nie wiesz?
-po prostu gdy klikniesz na jakas zakladke-image to w onclick pokazujesz odpowiedni panel a reszte chowasz
-a jesli chodzi ci o efekt najechania na zakladke aby zmieniala wyglad to sciag z sieci rozszerzony image z opcja najechania i nacisniecia, ja uzywam imgbtn.pas o ile sie nie myle
-pozdrawiam

0

acha, a jak rozwiązać problem menu rozwijanego pod prawym przyciskiem myszy? Da się to jakoś podobnie czy ten element musi być nie zmieniony?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0