JvDBGrid a kursor

0

Witam.

Używam w mojej aplikacji własnego kursora ładowanego z zasobów.
Wszystko jest Ok, ale jak wejdę na pasek przewijania DBGrida, DBMemo czy DBRichEdit to i tak kursor zmienia się na standardowy Windowsa, a po wyjściu z paska przewijania kursor dalej jest ten mój załadowany.

W czym jest problem ??

0

Może jakiś kodzik???

0

Kodzik jest standardowy :

Screen.Cursors[1] := LoadCursor(DLL, 'CURSOR'); // załadowanie kursora z zasobów do tablicy
Screen.Cursor := 1; // wyświetlenie kursora

W całej aplikacji jest ten załadowany kursor, tylko na wszystkich ScrollBarach, pokazuje się ten z Windozy.

0

Może spróbuj tego: Jak załadować z zasobów kursor

0
lukasz1235 napisał(a)

Może spróbuj tego: Jak załadować z zasobów kursor

Niestety, to jest prawie dokładnie to samo i nie rozwiązuje problemu :(

0

W takim razie spróbuj użyć komponentu prjCursors

0
lukasz1235 napisał(a)

W takim razie spróbuj użyć komponentu prjCursors

Niestety, nie rozwiązało to problemu :(

0

Witam!
A nie da się zrobić tak:

Screen.Cursors[1] := LoadCursor(DLL, 'CURSOR'); // załadowanie kursora z zasobów do tablicy
DBMemo.Cursor := 1; // wyświetlenie kursora na komponencie

i jeżeli to się uda, to tak trzeba będzie do wszystkich komponentów przypisać kursor.
Pozdrawiam!

0

Niestety, tak już też kombinowałem, efekt dalej taki sam :(

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1