Instalacja INDY9 na Delphi 4

0

Skąd mogę pobrać INDY9 dla Delphi 4?

0

Więc uruchamiam Fulld4.bat i wyświetla się to

Resetting registry rootkey to HKCU, and retrying
Compiler not installed!
Error!

Co zrobić?

0

Zainstalować kompiler. proste. pewnie nie masz zainstalowanego z pełnymi wpisami do rejestru i dlatego nie działa.

0

Więc skąd mogę go wziąć??

0

Sprowadza się do zainstalowania pełnej wersji Delphi. oT tyle problemu. Swoją drogą w chyba Enterze albo PCWK było pełne D5Std, więc można by spróbować, indy działa też na darmowych D6 personal i D7 personal, ale ich zarejestrowanie jest trudniejsze.

0

Jakoś nie uśmiecha mi się instalowanie kolejnego programu. Czy można ręcznie dodać te wpisy czy to nie tylko od tego zależy [???]

0

Nie ma kompilatora = nie ma delphi = nie potrzebne indy. Tak to należy rozumieć. Nie uśmiecha się, to nie. Albo masz Delphi zainstalowane albo nie. Jak nie masz zainstalowanego, to zapewniam że nie potrzeba ci do niego żadnych komponentów.

0
Johnny_Bit napisał(a)

Zainstalować kompiler. proste. pewnie nie masz zainstalowanego z pełnymi wpisami do rejestru i dlatego nie działa.

Sprowadza się do zainstalowania pełnej wersji Delphi.

lukasz1235 napisał(a)

Jakoś nie uśmiecha mi się instalowanie kolejnego programu.

Mam Delphi, ale jak wynika z twojego postu nie mam pełnego. Twój ostatni post jest trochę bez sensu :|

0

Każde delphi musi instalować swój kompilator inaczej nie miało by sensu całe instalowanie delphi. Weź zrób reinstall i próbuj. Ewentualnie możesz spróbować zainstalować ręcznie, też powinno zadziałać.

OK, scratch that. żeby zainstalować indy najprostszym sposobem jest zrobienie tak:

  1. linia komend -> wchodzisz do katalogu z delphi
  2. wpisujesz
SET NDD7=C:\PROGRA~1\Borland\Delphi4\

SET NDWINSYS=C:\WINDOWS\system32

md ..\D4

%NDD4%\bin\dcc32.exe IdCompressionIntercept.pas /Oobjs /m /h /w /N..\D4 /LE..\D4 /LN..\D4 -$d-l-n+p+r-s-t-w- 


%NDD4%\bin\dcc32.exe Indy40.dpk /Oobjs /m /h /w /N..\D4 /LE..\D4 /LN..\D4 -$d-l-n+p+r-s-t-w-

%NDD4%\bin\dcc32.exe dclIndy40.dpk /Oobjs /m /h /w /N..\D4 /LE..\D4 /LN..\D4 /L..\D4\Indy40.dcp /U..\D4 -$d-l-n+p+r-s-t-w-

Jeścze dla pewności sprawdź co masz w HLM\Software\Borland\Delphi\4.0 - bo jak nic to reinstall bardzo potrzebny albo delphi oryginalnego nie masz. teraz powinno śmigać...

0
Johnny_Bit napisał(a)

Jeścze dla pewności sprawdź co masz w HLM\Software\Borland\Delphi\4.0 - bo jak nic to reinstall bardzo potrzebny albo delphi oryginalnego nie masz. teraz powinno śmigać...

A jak mam te wszystkie wpisy w HKLM\Software\Borland\BDS\4.0 to też jest ok?

0

to cholernie dziwne że prog od indy do rozpoznawania nie działa.

0

Oj skoro jest BDS\4.0 to pewnie masz TD albo Delphi 2006 zainstalowane lub miałeś, a co do wpisów do odinstaluje Delphi 4 i zainstaluj jeszcze raz (no chyba ,ze kopiowałeś), a jeśli nawet masz tą ścieżkę w rejestrze co Johny_Bit mówił to nie oznacza, że masz są wszystkie wpisy, może podczas działania dodał wpisy np. o pozycji.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1