[Delphi] jak wylaczyc obsluge bledow

0

Witam,
jak w Delphi wylaczyc obsluge bledow? Tzn. aby nie byla linkowana.

Dokladniej: jesli w calej aplikacji pojawi sie blad system (WinAPI) nie ma wyswietlac komunikatu o bledzie tylko aplikacja zostanie zamknieta.

Czy mozna ujac kod calego programu w jeden wielku blok
try
except
end ?

0

w try/except możesz łapać tylko bloki kodu, więc tylko ciała procedur/funkcji/metod. obawiam się, że jeśli używasz vcl, to nie możesz zrobić globalnego przechwytywania wyjątków, pozostaje napisanie obsługi osobne w każdym miejscu, które może wywołać błąd.

nie ma możliwości globalnego wyłączenia okien dialogowych z informacjami o wyjątkach.

0

A nie można podpiąć procedurę obsługi błędów pod Application.OnException ?

0
Force napisał(a)

A nie można podpiąć procedurę obsługi błędów pod Application.OnException ?

Dokladnie o takie cos by mi chodzilo z tym, ze...

Application.OnException nie wystepuje w WinForms jest dostepne tylko w .NET... :-(

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1