webbrowser i szukanie

0

Witam,
chciałem sie dowiedzieć czy jak łącze sie za pomocą web

WebBrowser1.Navigate('www.google.pl');

i chciałbym wyszukać coś na tej stronie, tylko nie wiem jak ponieważ jak wchodzę na stronę jest wykonywany skrypt jednorazowo (google.pl to przykład tylko). po znalezieniu chciałbym aby zostało ty wydrukowane i co 1 sek było odświeżane np w komponencie edit

0

a konkretne pytanie?

0

a co jeszcze bardziej chcesz??
może inaczej napisze dla mniej orzumiejacych

  1. program wchodzi na strone.
    2.program nastepnie szuka i przypisuje do zmiennej wartośc szukaną jest ona zmienna (jest to procent z ladowania .
  2. drukuje tą zmienne

tak trudno zrozumiec?

0

a ty co bardziej chcesz ? to ty tu przychodzisz z pytaniem

  1. wejdź na stronę
  2. wyszukaj to co chcesz i przypisz do zmiennej (cokolwiek by to nie było)
  3. wydrukuj tą zmienną

czego nie rozumiesz ?

0
trytry napisał(a)

a ty co bardziej chcesz ? to ty tu przychodzisz z pytaniem

  1. wejdź na stronę
  2. wyszukaj to co chcesz i przypisz do zmiennej (cokolwiek by to nie było)
  3. wydrukuj tą zmienną

czego nie rozumiesz ?

a ty jesteś debilem??
Odpowiedź brzmi TAK
lepiej idz do piaskownicy dziecko Neo

0

pytanie jest bardzo nieprecyzyjne. Chcesz zeby program wyszukiwal? To google wyszukuje nie program wiec nie rozumiem tego belkotu.

0

przez program szukanie na stronie
np przez funkcje POS('słowo szukane', idhttp1.get('www.google.pl');

to mi działa lecz chce zrobić aby pokazywał ile procent został ściągnięte przez skrypt
skrypt wygląda mniej więcej tak

ilość ściągniętych danych x% rozmiar pliku

x% to jest ile procent zostało ściągnięte

i teraz chce aby w komponencie webrowser (czy jakoś tak)
sprawdzał ile jest procent ściągniętego i drukował to w programie

np.
jakisplik.rar (rozmiar 100MB)
ściągnięte
10%

i aby aktualizowało sie ile zostało ściągnięte
czy da się takie coś zrobić??

Google to był tylko przykład

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1