Delphi, C++, stdcall

0

Witam wszystkich
Mam do napisania DLL-ke do programu napisanego w Delphi.
Mam przyklad takiej DLL-ki, tez w Delphi. Tylko ze Delphi nie umiem.
Czy ktos moze mi wyjasnic, jak mam rozumiec taka deklaracje funkcji?

function GetData(SzukajName:string;
                        var Klient,
                        Faktura,
                        Temp1,
                        Temp2,
                        Nazwa,
                        Kontakt,
                        Ulica,
                        Kraj,
                        Kod,
                        Miasto,
                        Referencje,
                        CON,
                        COD:string;
                        var POD,
                        EXW,
                        ROD,
                        TRZED,
                        D10,
                        PP,
                        SOB,
                        PRE,
                        MARK,
                        MARK1:char):boolean;stdcall;

Chciałbym napisac ta dll-ke w C#, wzglednie w c++, ale nie umiem zadeklarowac takiej funkcji, bo nie wiem co ona znaczy.
Moze mi ktos pomoc ?

Ewentualnie jak dostac sie do bazy mssql 2005 przy uzyciu delphi, zeby skompilowac to potem do DLL, bo nigdzie tego znalezc nie moge.

Bede bardzo wdzieczny

Pozdrawiam

0

skladnia Delphi jest dosc prosta, var

bool __stdcall GetData(char* SzukajName, char* &Klient, ..., char &POD, ...)
{

}

tylko sam nie pamietam czy typ string bedzie kompatybliny w c++ jako char*

w C# "var" to "ref" (o ile dobrze pamietam)

0

skladnia Delphi jest dosc prosta, var

bool __stdcall GetData(char* SzukajName, char* &Klient, ..., char &POD, ...)
{

}

tylko sam nie pamietam czy typ string bedzie kompatybliny w c++ jako char*

w C# "var" to "ref" (o ile dobrze pamietam)

0

Wydawało mi się, że funkcje do eksportu z dll, nie mogą mieć stringów jak parametry, tylko Pchar, bo to używa Windows, który jest w c++

0
Force napisał(a)

Wydawało mi się, że funkcje do eksportu z dll, nie mogą mieć stringów jak parametry, tylko Pchar, bo to używa Windows, który jest w c++

W delphi można tylko wtedy w Uses na pierwszym miejscu trzeba dać moduł ShareMem. Tylko potem takie dll można chyba tylko w delphi używać.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1