Tło TextOut - mimo bsClear :( białe

0

Piszę obsługę zdarzenia OnAdvancedDrawButton w TToolBar. Mimo ustawienia

with Canvas ....

Brush.Style := bsClear;

TextOut....
próbowałem też TextDraw ....

tekst ma białe tło, a nie powinno być białego. Czy ja używam złego canvasa?

0

Jeżeli napisałeś same "Canvas" to odwołujesz się do płótna formy.

0

Piszę własny komponent, klasą bazową jest TToolBar... Niestety nie ma nic wspólnego z formą. Chodziło mi raczej o to czy w TToolBar w zdarzeniu OnAdv.... trzeba coś innego dodać. Może spróbuję na zwykłam OnDraw

0

Udało się,

po prostu nie wiem dlaczego, ale TextDraw nie może być za rysowaniem grafiki (Draw). Gdy jest przed narysowaniem ikony przycisku, wszystko działa ok

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1