idhttp wysyłanie posta

0

witam, mam problem jest taki oto kod:

data := TIdMultiPartFormDataStream.Create;
try
data.AddFormField('uwagi', 'wartosc1');
data.AddFormField('submit', 'submit');
Http.Post('http://www.6h057.za.pl/cmd.php', data);
finally
data.Free;
end;

skrypt do którego wysyłany jest post zapisuje tekst do pliku na serwerze ftp na tym samym na którym jest owy skrypt, a problem w tym że właśnie nie zapisuje tego tekstu, skrypt działa jeżlei wejdzie się na stronę i ze strony wpisze coś w okienko i naciśnie przycisk ale z poziomu kodu programu nie chce działać, chmod pliku tekstowego i skryptu php jest ustawiony na 777

oto kod skryptu:

<?php $tekst=$_POST['uwagi']; $dane=$tekst."\n"; $plik = '1.txt'; $noweDane = $dane; $fp = fopen($plik, "w"); fputs($fp, $noweDane); fclose($fp); ?>

a to kod strony z której zapisywanie działa:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-*W3C*DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> <meta name="generator" content="Microsoft FrontPage 4.0"> <title></title> </head> <body> <fieldset> <form action="cmd.php" method="post">

 

 

 

 

Enter command:

<textarea name="uwagi" rows="8" cols="50" style="color: black; font-style: normal; "> </textarea>

<input type="submit" value="SEND"> </form> </fieldset> </body> </html>

czy wie ktoś czemu z poziomu delphi to nie działa??

0
6H057 napisał(a)

data.AddFormField('submit', 'submit');

To jest nie potrzebne.

Spróbuj

mpfSource:=TIdMultiPartFormDataStream.Create;
    idHTTP:= TIdHTTP.Create(nil);
    try
        mpfSource.AddFormField('uwagi', 'jakies uwagi');
        idHTTP.Request.ContentType := mpfSource.RequestContentType;
        s:=IdHTTP.Post('http://www.6h057.za.pl/cmd.php',mpfSource);
    finally
      mpfSource.Free;
      idHttp.Free;
    end;

do sekcji var

IdHTTP: TIdHTTP;
  mpfSource   : TIdMultiPartFormDataStream;
s: string;

w zmiennej s masz kod strony jaki zostanie zwrócony po wykonaniu się formularza.

0

no niestety ale również nie działa ale dzieki za chęć pomocy:]

0

juz wiem czemu nie działo zrobiłem to samo na delphi 7 i teraz działa wcześniej miałem delphi 6

0

http://www.6h057.za.pl

Zmień sobie kodowanie na stronie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1