CompareDate zwraca zawsze ten sam wynik

0

Witam.
Otóż napisałem sobie programik, który między innymi ładuje odpowiedni obrazek, w zależności czy nastąpił już wschód słońca czy też zachód itp.
Problem w tym, że zawsze wykonywana jest procedura dla GreaterThanValue dla drugiej pętli. Jeśli zrobię na jednej, sprawa wygląda identycznie. Zmienna A zawiera obecny czas, B - wschód słońca a B2 zachód słońca. Nie ważne jaka jest godzina obecnie i tak wykonywana jest ostatnia procedura. Sprawdziłem poprawność czasów w zmienny wschod i zachod2 - są poprawne.
W czym tkwi problem? Bo ja już nie wiem :/

A := Now;
B := wschod;
B2 := zachod2;
Result := CompareDate(A, B);
Result2 := CompareDate(A, B2);
case Result of
EqualsValue: Image1.Picture.LoadFromFile('grafika/dzien.bmp');
LessThanValue: Image1.Picture.LoadFromFile('grafika/noc.bmp');
GreaterThanValue: case Result2 of
EqualsValue: Image1.Picture.LoadFromFile('grafika/noc.bmp');
LessThanValue: Image1.Picture.LoadFromFile('grafika/dzien.bmp');
GreaterThanValue: Image1.Picture.LoadFromFile('grafika/noc.bmp');
end;
end;
0

jak sama nazwa wskazuje CompareDate porównuje DATĘ a nie CZAS!! tak ciężko trochę pomyśleć??

0

Zgadza się, wielkie dzięki, zamiast CompareDate ma być CompareTime.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1