[delphi] Czy istnieje DBgrid z Detalami ?

0

Witam mam takie pytanie.
Potrzebne mi DBGRID ze szczegolami:

Mam dbgrida ktory jest podzielony na powiedzmy 6 kolumn.
Wypelniam go jakimis danymi z bazy. I teraz potrzebne mi cos takiego
jak np PLUSIK czy STRZALKA do dolu ze jak pojawi sie plusik w jakims wierszu
i ja go wcisne to w tym miejscu rozszerza sie DBGRID do dolu i w srodku
pojawia sie inny dbgrid ze szczegolami danej pozycji.

Czy ktos spotkal sie z tym. albo jak mozna by to rozwiazac alternatywnie ?

0

POKLONY

0

zajrzyj jeszcze tutaj:
http://www.tmssoftware.com/

ja osobiście korzystam często z darmowego:
http://www.bergsoft.net/index.php?section=components&page=nextgrid

0
jhevi napisał(a)

zajrzyj jeszcze tutaj:
http://www.tmssoftware.com/

ja osobiście korzystam często z darmowego:
http://www.bergsoft.net/index.php?section=components&page=nextgrid

Jeśli masz zamiar pracować w układzie klient-serwer z danymi powyżej 1000 rekordów - zapomnij o TMS-ie, robi fetchall, ślimaczy się niemiłosiernie.

0

Cześć :)

Mam nadzieję, że nie nadużyję waszej cierpliwości, jednak także zapytam o coś podobnego - czy ktoś trafił na jeszcze jakieś komponenty tego typu?

Póki co mam:

  • VirtualTreeView - prawie ideał, ale trochę trudny w obsłudze
  • ExQuantumGrid - po obejrzeniu demek na 99% nie sprawdzi się u mnie
  • NextGrid - odpada w ogóle, ponieważ z tego co wywnioskowałem umożliwia tworzenie drzewa, ale obejmującego komórkę, nie całą tabelę (czyli rozwijając item pozostałe komórki nie zmieniają się - patrzyłem po demkach)
  • TMS - skreślony po sprawdzeniu ficzerów

Póki co używam ListView. Gdyby miał on jeszcze możliwość robienia drzewka (jeden poziom zaglębienia by wystarczył), wstawiania grafiki i enterów do komórek, to byłoby bosko.

Tak więc zapytam nieśmiało - czy ktoś namierzył może gdzieś w sieci jeszcze coś podobnego do powyższych produktów?

Z góry dzięki ;)

0

Wszystko czego szukasz posiadają komponenty DevExpress link podał Misiekd sam używam tych komponentów w pracy i są genialne ;) jak masz kłopoty to http://www.devexpress.com/Support/Center/Default.aspx i zawsze masz odpowiedź ;)

0

mitring

Darmowe to chociaż? ;)
Jeśli tak to ja też chętnie z nich skorzystam.

0

Oczywiście, że płatne :P

takie rzeczy tylko w ... ;) ale są chyba wersje Demo ale nie daje głowy.

0

Za pomocą tego devExpress możesz zrobić wszystko, co tylko chcesz. Wystarczy tylko odpowiednio zaprogramować.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1