[delphi] - cos ala link extractor

Odpowiedz Nowy wątek
2007-09-28 19:53

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

korzystlame z roznych programow, ale mam problem

mam mase linkow- domapy strony i chce je wyeksportowac do pliku tekstowego do nowych linijek

problem w tym ze kazdy program pobiera link od slowa "href=" do spacji a czesc moich linkow majaj format "index.php?xx=blabla&gg=xxx xxx xxx"
w zwiazku z czym prorgamy podajamilinki tylkow formie "index.php?xx=blabla&gg=xxx"

jak szukac w tekscie i pobierac link poczynajac od wartosci "href=" a konczac na ">" - zapetlilbym to i bym mial programik

probowalem uruchomic sobie takie cos uzywajac uiless dolaczonego do pakietu embeddedwebbrwoser ale mam bledy z dostepem do pamieci "acces violation ..."

jesli ktos moze napisac mi taki program-to przeciez tylko 5 linijek :)

i zeby mi go skompilowal iwyslal lub podeslal jakies alternatywne rozwiazanie

uiless1.go(plik.html);
uiless1.getlinks(czy cos takiego)a w nawiasie memo1 -bedzie zapisywal adresy do nowych linijek w memo1.

potem zeby calosc sie dalo zapisac do pliku txt

dzieki wielkie za pomoc
pozdrawiam
Ramzess

Pozostało 580 znaków

2007-09-28 20:31

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

nikomu za darmo nie będzie się chciało tego pisać...
Może i jest to łatwe, ale wierz mi- mamy co robić...
Nie chcesz nikomu płacić? poucz się delphi, poszukaj o pos,copy,delete lub o wyrażeniach regularnych...


Piszę proste programy i stronki internetowe na zlecenie, zaliczenie...
Delphi, Pascal, C++, HTML, CSS, JAVASCRIPT, MySQL, PHP
Kontakt: gg:1477872 e-mail: [email protected]

Pozostało 580 znaków

2007-09-29 03:08

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

widze ze jestes strasznie pozytywnie nastawiony o forum jest by pomagac, a skoro nie potrafisz to nie wymadrzaj sie.

zajmue sie programowaniem od 4 lat, ale przy pisaniu tego ypuprogramu mam problem

szkoda ze na tym forum nie ma "czarnej listy" - lity ktorej czlonkowie dla danego autora postu nie moga pisac odpowiedzi na dany temat/dane tematy bo znalazlbys sie na niej u mnie jako pierwsza osoba na tym forum.

ps. co takiego stworzyles materialisto iz nie potrafisz odpowiedziec na moje proste pytanie i rozwiazac mojego problemu obmyslanego przez 10 minut ?

na swoim koncie mam ponad 15 komercyjnyc aplikacji delphi i kilka w pelny funkcjonalnych serwisow cms - takze komercyjnych.

ale skoro nikt ci nie placi za odpowiedzi na tym forum, to lepiej nawet nie odpisuj..

ps. licze ze ktos kto mial stycznosc, albo ma pomysl jak to zrobi, napisze mi kilka wskazowek
pozdrawiam
Ramzess

Pozostało 580 znaków

2007-09-29 09:26

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

ale o co Ci chodzi.
Dostałeś bardzo dużą podpowiedź: "Pos, Copy, Delete i wyrażenia regularne."
Gotowca napewno nie dostaniesz. Jak umiesz programowac od 4 lat, to te funkcje na pamięć powinieneś umieć

Pozostało 580 znaków

2007-09-29 09:59

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

Lokalizacja: Helsingør / FZ

0

A komponent jvURLListGrabber z paczki JEDI? Spróbuj go, może pomoże.

@lewymati

nikomu za darmo nie będzie się chciało tego pisać...
Może i jest to łatwe, ale wierz mi- mamy co robić..

A co ty odpowiadasz za wszystkich i dlaczego mierzysz innych swoją miarą?

Pozostało 580 znaków

2007-09-29 11:03

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

Masz tu taki wzorzec wymyślony na szybkiego:

href=.[^><]+>

Załaduj to do klasy pod Delphi obsługującej wyrażenia regularne, później tylko utnij z przodu 5 znaków, z tyłu 1 znak.


Pozostało 580 znaków

2007-09-29 14:15

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
Ramzess napisał(a)

widze ze jestes strasznie pozytywnie nastawiony o forum jest by pomagac, a skoro nie potrafisz to nie wymadrzaj sie.

zajmue sie programowaniem od 4 lat, ale przy pisaniu tego ypuprogramu mam problem

szkoda ze na tym forum nie ma "czarnej listy" - lity ktorej czlonkowie dla danego autora postu nie moga pisac odpowiedzi na dany temat/dane tematy bo znalazlbys sie na niej u mnie jako pierwsza osoba na tym forum.

ps. co takiego stworzyles materialisto iz nie potrafisz odpowiedziec na moje proste pytanie i rozwiazac mojego problemu obmyslanego przez 10 minut ?

na swoim koncie mam ponad 15 komercyjnyc aplikacji delphi i kilka w pelny funkcjonalnych serwisow cms - takze komercyjnych.

ale skoro nikt ci nie placi za odpowiedzi na tym forum, to lepiej nawet nie odpisuj..

ps. licze ze ktos kto mial stycznosc, albo ma pomysl jak to zrobi, napisze mi kilka wskazowek
pozdrawiam
Ramzess

Przecież Ci napisałem pos,copy,delete lub wyrażenia regularne... Gdybyś był inteligentny już dawno byś miał to napisane... Wystarczy pomyśleć...
I nie mów że nie udzieliłem Ci odpowiedzi na ten problem...

Btw: Nie wierzę, że skoro "zajmujesz sie programowaniem od 4 lat" i napisałeś "15 komercyjnych aplikacji delphi" to nie potrafisz zrobić czegoś takiego, lub chociażby wpisać w google to co napisałem... :F


Piszę proste programy i stronki internetowe na zlecenie, zaliczenie...
Delphi, Pascal, C++, HTML, CSS, JAVASCRIPT, MySQL, PHP
Kontakt: gg:1477872 e-mail: [email protected]

Pozostało 580 znaków

2007-09-29 15:35

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Tak, prawdziwy programista z gorszymi rzeczami sobie radzi... czy misiekd, koziołek czy Marooned chociażby /ew. ja/ przychodzą z pytaniami o podstawy i żądają odpowiedzi? Takie rzeczy i bez regexów można napisać... tylko trzeba wiedzieć, że każda tablica czy string mają koniec, uważać, żeby go nie przekroczyć - to Twoja przyczyna #PF.
15 komercyjnych aplikacji w Delphi? I nie umiesz dwóch wyszukiwań sklecić? Pr0gramista-klikacz... co VCL robi z ludzmi.

Czarna lista? A co, zrobił Ci coś? Chcesz płacenia za odpowiedzi - wynoś się na EE i nie marudź.

p.s. a te usługi pogrzebowe z podpisu to specjalnie dla programistów, jakiś pochówek z laptopem?


I nie udawaj, że rozumiesz.

Pozostało 580 znaków

2007-09-29 22:41

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

a wiece co to jest mentalnosc polaka na forum ?

to jest wlasnie to co proezentuje co 3 osoba na kazdym forum.

pozdrawiam, z problemem poradzilem sobie zupelnie inaczej, dzieki za odpowiedzi ktore cos wniosly.

ps. kod zrodlowy dla chetnych moge wyslac .

Pozdrawiam
Ramzess

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0