Jak usnąc powtarzające się wyrazy z memo

0

Jak w temacie jak usunąć powtarzające się wyrazy z memo...
np. jak w memo jest już jedno słowo "lol" to resztę niech usunie.

0

1 Na podstawie występowania spacji odczytujesz wyraz z memo i zapamiętujesz pozycję gdzie kończy się wyraz.
2 Dla każdego wyrazu robisz wyszukiwanie w pozostałej części tekstu.
3 Usuwasz znaleziony tekst.
4 Wracasz do pkt 1 i rozpoczynasz wyszukiwanie kolejnego wyrazu od zapamiętanej pozycji.

0

Nie no nie załapie...
Aha i chodzi mi o powtarzające się linie w memo ;(...

Daj jakiś gotowy kod a ja go podepne ;)

i ja nie znam tego tekstu bo jest zmienny...
chodzi mi o coś takiego

If memo1.lines[1] = memo.lines[2] then memo1.lines.delete(2)

Tylko że tych lin jest bardzo dużo i robienie takiego kodu było by <ort>bez sensowne </ort>;(

0

no to o slowa czy o linie (kazda linia to tylko jedno slowo)?

///no to do tego sluza petle, poucz sie o petlach.
Pętle

0

Dokładnie każda linie to jedno słowo (zawiera cyfry)

0

naucz sie uzywac petli.
naucz sie szukac.
http://4programmers.net/Forum/399676?h=powtarzaj%C4%85ce#id399676

0

dzięki już znalazłem ;)

for j:=0 to memo.lines.Count -1 do
 begin
  s:=memo.lines[j];
  for i:=j+1 to memo.lines.Count -1 do
  begin
   if memo.lines[i]=s then
   memo.lines.Delete(i);
  end;
 end;
0

Do nieznany:

A co będzie jeśli ktoś przyloluje sobie dwa razy w wierszu i będzie miał:

lol lol
rotfl
lol

???

0

A to będzie że tak nie będzie bo w lini będzie zawsze jeden wyraz wiem bo wyciągam go ze strony ;) między znakami ;) np *

0
nieznany napisał(a)

A to będzie że tak nie będzie bo w lini będzie zawsze jeden wyraz wiem bo wyciągam go ze strony ;) między znakami ;) np *

Jezu słodki... A to nie prościej NIE WSTAWIAĆ linii, jeśli już taka jest? :D

0
TheBigStaticObject napisał(a)
nieznany napisał(a)

A to będzie że tak nie będzie bo w lini będzie zawsze jeden wyraz wiem bo wyciągam go ze strony ;) między znakami ;) np *

Jezu słodki... A to nie prościej NIE WSTAWIAĆ linii, jeśli już taka jest? :D

noooo... jesli ma zamiar dodawac linijka po linijce to tak... :d

If Pos(s, memo1.lines.text)<=0 then memo1.lines.add(s);

czy jakos tak...

0

Konkretnie memo1.Lines.IndexOf('cojatutajrobie'); :)

0
TheBigStaticObject napisał(a)

Konkretnie memo1.Lines.IndexOf('cojatutajrobie'); :)

wygrales.

0

Boże nie miejcie mnie za idiote co wy myślicie że nie <ort>zrobił bym</ort> tak ?
<ort>po prostu</ort> wyciągając znaki z pomiędzy *

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1