Aplikacje konsolowe w delphi 7.

0

Witam, czy wie ktos jak wyczyscic zawartosc ekranu w aplikacjach konsolowych? bo w delphi nie ma pascalowego modulu crt :/

0
Force napisał(a)

może to pomoże
http://www.swissdelphicenter.ch/torry/showcode.php?id=1941
niestety nie

0

To WINAPI użyj, FillConsoleOutputCharacter i ew. GetConsoleScreenBufferInfo... uchwyt oczywiście pobrać GetStdHandle.

0
deus napisał(a)

To WINAPI użyj, FillConsoleOutputCharacter i ew. GetConsoleScreenBufferInfo... uchwyt oczywiście pobrać GetStdHandle.
czyli jak? bo w winapi jestem zielony

0

Czyli tak żeby MSDN poczytać: Character-Mode Applications
Help do Delphi też powinien zawierać dokumentację do tego, pczynajmniej do samych funkcji...

0

Mozna prosic o pomoc?

Force napisał(a)

może to pomoże
http://www.swissdelphicenter.ch/torry/showcode.php?id=1941

jednak działa
trzeba było troszke to poprawic, bo sie nie kompilowało :/

dzieki wielkie

0
lukaszguzik napisał(a)

Witam, czy wie ktos jak wyczyscic zawartosc ekranu w aplikacjach konsolowych? bo w delphi nie ma pascalowego modulu crt :/

Przejdź na FreePascal - jest do tego lepszy i ma moduł CRT.

0

Sa tez moduły crt przygotowane do delphi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1