Aplikacje konsolowe w delphi 7.

Odpowiedz Nowy wątek
2007-09-25 15:02

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Witam, czy wie ktos jak wyczyscic zawartosc ekranu w aplikacjach konsolowych? bo w delphi nie ma pascalowego modulu crt :/

Pozostało 580 znaków

2007-09-25 15:17

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

może to pomoże
http://www.swissdelphicenter.ch/torry/showcode.php?id=1941


Pozostało 580 znaków

2007-09-25 15:32

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
Force napisał(a)

może to pomoże
http://www.swissdelphicenter.ch/torry/showcode.php?id=1941
niestety nie

Pozostało 580 znaków

2007-09-25 16:00

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

To WINAPI użyj, FillConsoleOutputCharacter i ew. GetConsoleScreenBufferInfo... uchwyt oczywiście pobrać GetStdHandle.


I nie udawaj, że rozumiesz.

Pozostało 580 znaków

2007-09-25 16:03

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
deus napisał(a)

To WINAPI użyj, FillConsoleOutputCharacter i ew. GetConsoleScreenBufferInfo... uchwyt oczywiście pobrać GetStdHandle.
czyli jak? bo w winapi jestem zielony

Pozostało 580 znaków

2007-09-25 16:11

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Czyli tak żeby MSDN poczytać: Character-Mode Applications
Help do Delphi też powinien zawierać dokumentację do tego, pczynajmniej do samych funkcji...


I nie udawaj, że rozumiesz.

Pozostało 580 znaków

2007-09-25 17:49

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Mozna prosic o pomoc?

Force napisał(a)

może to pomoże
http://www.swissdelphicenter.ch/torry/showcode.php?id=1941

jednak działa
trzeba było troszke to poprawic, bo sie nie kompilowało :/

dzieki wielkie

Pozostało 580 znaków

2007-09-28 10:52

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 11 godzin temu

0
lukaszguzik napisał(a)

Witam, czy wie ktos jak wyczyscic zawartosc ekranu w aplikacjach konsolowych? bo w delphi nie ma pascalowego modulu crt :/

Przejdź na FreePascal - jest do tego lepszy i ma moduł CRT.

Pozostało 580 znaków

2007-09-28 11:06

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

Sa tez moduły crt przygotowane do delphi.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0