[dbExpress][MySQL] Błędy...

0

Witam,

Mam problem podczas wykonywania zapytania w bazie MySQL przez komponent dbExpress. Wrzuciłem SQLConnection, odpowiednio skonfigurowałem połączenie, z bazą łączy się bez problemów. Potem wrzuciłem komponent SQLDataSet, SQLConnection ustawiłem na nazwę pierwszego komponentu, CommandType na ctQuery. CommandText wygląda tak:

SELECT * FROM log

Więc odpalam to wszystko razem i nagle wyskakuje mi taki beznadziejny błąd:

user image

Drugi błąd występuje gdy chcę usunąć jakąś tabelę lub coś z jej zawartości:

DELETE FROM log WHERE id=10

user image

Najciekawsze jest to że zapytanie kasujące wykonuje się mimo błędu... Sam już nie wiem co mam robić :/

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam

0
waleo napisał(a)

Sam już nie wiem co mam robić :/
najlepiej to zacznij od magicznego guzika SZUKAJ

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1