Zmiana nazwy pliku w oknie SaveDialog

0

Cześć, mam SaveDialog. W zdarzeniu OnTypeChange rozpoznaje, jaki nowy typ wybrano. I teraz jeśli w okienku w polu nazwa pliku było wpisane np: "test.pdf", a nowy wybrany typ to html, to chcę, żeby w polu nazwa pliku znalazło się: "test.html".

Robię to tak(w tym zdarzeniu):

saveDialog.FileName:=fn;

gdzie fn to string z dokładną nazwą pliku(przykładowo: "D:\test.html" - nieważne, czy z określeniem ścieżki, czy nie, efekt ten sam).

Niestety efektem takiego działania....eee......właściwie to nie ma żadnego efektu. Co robić?

0

Nie pokazuj w ogóle rozszerzenia, w OnTypeChange zmieniaj DefaultExt.

0
TheBigStaticObject napisał(a)

Nie pokazuj w ogóle rozszerzenia, w OnTypeChange zmieniaj DefaultExt.

Nie mam pożądanego efektu.

Dzieje się cały czas coś takiego, że powiedzmy wpisuję nazwę pliku: "test" (bez rozszerzenia). Wybieram typ np. pdf. Wciskam zapisz.

Potem otwieram okienko jeszcze raz, w polu nazwa pliku widnieje: "test.pdf" i zmiana typu niczym nie skutkuje. I o to mi chodzi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1