idServerFTp

0

Witam wszystkich, zeby nieprzeciogac Od razu zaczne od przedtsawienia problemu, w seksji type mam zdarzenie:

procedure IdFTPServer1ListDirectory(ASender: TIdFTPServerThread;
>>>> const APath: String; ADirectoryListing: TIdFTPListItems); <<< kompilator pokazuje bład w tej lini dziwne...

w zdarzeniu mam tak:
procedure TForm1.IdFTPServer1ListDirectory(ASender: TIdFTPServerThread;
const APath: String; ADirectoryListing: TIdFTPListItems);
begin
log.lines.add('kleint prubuje listowac');
end;

teraz moje pytanei o co chodzi taksamo jest w Delphi 6 i taksamo w Delphi 2007, mniema ze to bedzie bład indy :| ?

Jak to rozwiazac ?

aha komunkat ktory poakzuje sie przy tej lini jest taki "[Error] Unit1.pas(19): Undeclared identifier: 'TIdFTPListItems'"

i o co tu chodzi ;/ ?

0

Musisz dodać moduł do listy uses, jeśli dobrze pamiętam to będzie to IdFTPList, ale pewności nie mam.

A tak na przyszłość to to

0

22 błędy ortograficzne z gramatycznymi w 4 zdaniach. :|
Skończyłeś podstawówkę chociaż? [glowa]

Google!
http://www.koders.com/delphi/fid00CA84D7715EA122157253F6FF06BA5A34AA270E.aspx?s=tidcomponent

0
maly186 napisał(a)

Musisz dodać moduł do listy uses, jeśli dobrze pamiętam to będzie to IdFTPList, ale pewności nie mam.

A tak na przyszłość to to

dziekuwa ;) rozwiązalem to jeszcze w inny sposób :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1