DBGrid->Excel ...

0

Witam.
Mam pewien problemik. Z MS SQLa sciągam dane do DBGrida, używam komponentów ADOConnection, ADOQuery i DataSource. Dane mam widoczne w DBGridzie i powstaje problem. Potrzebuje wyeksportować je do Excela.
Przeszukałem już fora i różne artykuły. Są dostępne kody które potrafią to zrobić ale ze StringGrida,Grida czy innych komponentów. Niestety z DBGrida już nie jest tak prosto(a może jest?).
Proszę o jakąś pomoc. Ja już próbowałem i niestety nie mam więcej pomysłów
Opcji szukaj używałem i to nie raz...

Z góry dzięki za odpowiedz.

0

Jasne, szukałeś... :-[
imieniny

0
teles4 napisał(a)

Jasne, szukałeś... :-[
imieniny

ej poszukaj sam a zobaczysz, że albo nie ma nic na temat DBGrida, albo, jak już jest to nie wyjaśnione do końca... przejrzałem 15 stron i niestety nie było...

0

ej poszukaj sam a zobaczysz, że albo nie ma nic na temat DBGrida, albo, jak już jest to nie wyjaśnione do końca... przejrzałem 15 stron i niestety nie było...

15 stron to sobie możesz przejrzeć Harrego Pottera, a nie Google'a. [rotfl]
Słuchaj telesa, już ci podpowiedział.

0
RedbaK napisał(a)

ej poszukaj sam a zobaczysz, że albo nie ma nic na temat DBGrida, albo, jak już jest to nie wyjaśnione do końca... przejrzałem 15 stron i niestety nie było...

15 stron to sobie możesz przejrzeć Harrego Pottera, a nie Google'a. [rotfl]
Słuchaj telesa, już ci podpowiedział.

Heh spoko. Teles dał mi linka na którym wyszukiwarka wyszukała 16 stron. Ja zadałem inne zapytanie i znalazło 15 stron. Ciągle mówimy o wyszukiwarce tego serwisu.
Google przeszukiwałem również.

Jeśli jesteście niechętni do pomocy, to zamknijcie temat i tyle. Jeśli jednak zamiast pomóc chcecie się podrażnić i żartować to proponuję przenieść ten temat do jakiegoś działu typu : "nabijanie postów". Liczyłem na pomoc, a otrzymałem propozycję poczytania lektury RedbaKa...

0

Pewnie że nie ma nic na temat eksportu danych z DBGrida bo być nie może, azaliż wżdy DBGrid nie przechowuje danych, on je tylko wyświetla.
Dane są przechowywane w DataSuorce /kłaniają się podstawy/
Reszte sobie dopowiedz :-P

0
teles4 napisał(a)

Pewnie że nie ma nic na temat eksportu danych z DBGrida bo być nie może, azaliż wżdy DBGrid nie przechowuje danych, on je tylko wyświetla.
Dane są przechowywane w DataSuorce /kłaniają się podstawy/
Reszte sobie dopowiedz :-P

Nie można było tak od razu? Zamiast 4 odpowiedzi byłaby jedna i wszyscy happy. Nie mniej jednak wielkie dzięki. Rzeczywiście nie pomyślałem o tym w taki sposób, po prostu umknęło mi.
Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1