Otwieranie stron w tle

0

Witam.
Czy da radę zrobić programik, który będzie otwierał jakąś stronę www.przykladowastrona.pl przykład, aby program przy kazdym uruchomieniu systemu wchodził na stronę www.przykladowastrona.pl w celu nabicia licznika odwiedzin. Powiedzmy jeszcze, że nie chce mi się przy każdym starcie windy zamykać okna przeglądarki... Stąd moje pytanie: czy da radę otwierać stronę www w tle ?

0

Ja bym użył webbrowsera i zmniejszyłbym go do rozmiarów 1x1 lub dał poza formularz, albo wysyłał puste dane post i get przy użyciu idhttp (indy)

0

Samo wysłanie i odebranie danych będzie wystarczające, nie ma sensu ich jeszcze prezentować - zabiera zasoby, a nie będzie potrzebne.

Zatem potrzebujesz dowolnych komponentów do HTTP (albo choćby i same sockety). O tym na forum było wielokrotnie.

0

Przepraszam, jestem zupełnym nowicjuszem, może jakieś konkrety/kod ?

0
bordeux napisał(a)

Ja bym użył webbrowsera i zmniejszyłbym go do rozmiarów 1x1 lub dał poza formularz, albo wysyłał puste dane post i get przy użyciu idhttp (indy)

ale jesli button reklamowy jest porzadnie zrobiony, moze wykryc, ze strona przez danego usera nie byla otwierana, a nastapilo klikniecie, jesli samo post czy get na buttonie zostanie wykonane. Jesli zasymuluje klikniecie na TWebbBrowserze, to nie ma mozliwosci wykryc, czy zostalo zrobone sztucznie

0

Więc ?
Webbrowser 1x1 nie ma raczej sensu, chodzi mi dokładniej o ZUPEŁNY brak jakiegokolwiek okienka.
Prosiłbym chociaz o ułamek kodu.

0

Daj idHTTP i do butona wklep
idhttp.get('adres strony');

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1