Stworzenie wersji shereware aplikacji

0

Wie ktoś może jak w TurboDelphi Explorer zrobić wersje testrową programu? Najlepiej z ograniczeniem uruchamiania np do 30 dni. Oczywiście chodzi też o zabezpieczenia przed scrackowaniem. Jakieś tutoriale? Komponenty (ze źródłami)? Z góry dzięki

0
jachnik napisał(a)

Najlepiej z ograniczeniem uruchamiania np do 30 dni. Oczywiście chodzi też o zabezpieczenia przed scrackowaniem.

Nie da się [diabel]

Każde (99,9%) zabezpieczenie da się obejść:
AM Software's Registry and Shareware component v.1.0
AVLock Pro (Freeware version) v.2.4.1

kiedyś na forum był post na ten temat i to dość nie dawno był chyba odnowiony też chodziło o TurboDelphi :) poszukaj

0

Nie lepiej gdzies w rejestrze zapisac zakodowaną datę instalacji i odejmować od dzisiejszej??? A nic nie da się zabezpieczyć... zawsze znajdzie się patent co złamie twoje zabezpieczenia...

0

Musisz gdzieś w systemie umieścić informację o dacie instalacji i potem podczas uruchamiania programu odwoływać się do niej. Większość trialowych programów umieszcza je w rejestrze lub w plikach (możesz stworzyć nowy lub zmodyfikować już istniejący np. Win.ini, System.ini).
Najlepiej zrób mix rejestr i pliki (nie musisz koniecznie zapisywać daty do pliku, możesz ją odczytywać z daty utworzenia bądź modyfikacji pliku!!!!!

bordeux napisał(a)

A nic nie da się zabezpieczyć... zawsze znajdzie się patent co złamie twoje zabezpieczenia...

Niestety odwołania twojego proga do rejestru łatwo ktoś <ort>morze </ort>wyśledzić np. RegMon
a i odwołania do plików to też nie tajemnica np. FileMon
Możesz też skorzystać z gotowych rozwiązań ASProtect, Armadillo, VBox ale i tak w 100% nigdy nie zabezpieczysz swojego programu i zawsze znajdzie się sposób na jego złamanie. :|

0

witam,
polecam http://www.aspack.com/asprotect.html
to wystarczy, za jego pomocą zrobisz sobie triala !

0

ekhm... o zabezpieczaniu aplikacji pisałem już kilka razy...
@sylwester_1, VBox? Z choinki sie urwałeś?
@wcizmowski, ASProtect jest niezły ale widziałem lepsze, np. PELocka.
Nie będę się rozwodził - szukaj.

0

Każdy ma jakiś sposob na przechowywanie seriala czy wersję shareware. Jeżeli napiszemy ci o tym, to każdy kto przeczyta Twój temat będzie mógł przedłużyć jego działanie. Jeżeli chodzi o wersję 30 dniową, to posiadam programik ktory uruchamia zadany mu program tak żeby ten program "myślał" że jest np. 1994-09-12. [green]

0
deus napisał(a)

...
@wcizmowski, ASProtect jest niezły ale widziałem lepsze, np. PELocka.
...

cześć,
dlaczego PELock jest lepszy wg Ciebie? pytam po prostu bo jestem ciekawy...
używam ASProtecta i jestem zadowolony.
proszę o odpowiedź.

0

Większość z Was podaje mi tu komponenty. Jeszcze płatne. A ja zaznaczyłem, że chcę zrobić sherewarowy program w TurboDelphi Explorer i z komponentami nic nie zrobie. Chyba że mają pełne źródła. I wiem że nie da się zabezpieczyć programu przed scrackowaniem. Ja znalazłem super darmowy komponencik z pełnymi źródłami - TmxProtector. Ale niestety gdy jest tworzony dynamicznie to nie działa...

0

A ja np robie tak:

  1. Do aplikacji dołączam pliki about.exe z okienkiem "O programie"
  2. Do pliku about.exe na koniec dopisuję programowo ilosć uruchomień (zaszyfrowaną AES) np. 30
  3. Do rejestru w jakimś nietypowym kluczu systemowym znowu ilość uruchomień (zaszyfrowaną AES)
  4. W katalogu Windows umieszam swój plik w którym też przechowuję tę zaszyfrowaną ilość

Przy uruchomieniu odszyfrowuję, sprawdzam wartości czy sie zgadzają i czy nie są mniejsze np od 0
a) jeśli tak odejmuję i w każdym miejscu zapisuję wartość -1
b) jeśli nie to wyłączam aplikacje

0
deus napisał(a)

ASProtect jest niezły ale widziałem lepsze, np. PELocka.

Lepsze - bo?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1