TnT Unicode

0

Witajcie.
Przeszukałem forum pod hasłem Unicode.
Znalazłem różne rozwiązania problemów z Unicode.
Najbardziej interesuje mnie TnT Unicode, lecz neistety nie mogę go zainstalować.
Mam Delphi7.2 Second Edition
Odpalam plik TntUnicodeVcl_R70.dpk
Daję na install i wyskakuje mi:
Package TntUnicodeVcl_R70.dpk can't be installed because it is not a design time package.
Przetłumaczyć to potrafię ale nie rozumiem mimo to o co mu chodzi.

W readme.txt znalazłem:
Define DATASNAP to include TntDBClientActns.pas in the package. This is only available with Delphi 7 Enterprise. Be aware that changing any package options and saving will strip the conditional define.

Czy to rozwiąże mój problem?
Jak zdefiniować dołączenie TntDBClientActns.pas w DATASNAP?

0

TnT Unicode nigdy nie używałem, ale wydaje mi się że musisz otworzyć pakiet TntUnicodeVcl_D70.dpk i jego zainstalować

0

Dokładnie tak robię.
Daję 2x na niego i wyskakuje mi "kreator" instalacji paczki, w którym mam wymienione składniki, możliwość dodania/usunięcia składników oraz przycisk Install. Po kliknięciu na Install wyskakuje mi właśnie ten błąd co napisałem.

Ten sposób instalacji jest podany w Readme dołączonym do TnTUnicode i wg niego właśnei postępuje.

0

Dobra, znalazłem rozwiązanie.
Zapodaje je, może przyda się innym w przyszłości:

Otwierasz plik dpk odpowiadający twojej wersji Delphi, przez 2klik (lub z menu File->Open).
W "kreatorze" wybierasz Options i w zakładce Description trzeba ustawić Usage options na Designtime and Runtime

Mam nadzieję, że komuś się przyda. ;)

0

Ehhh.. zainstalowałem i 0 zmian..
Na liście paczek pojawiło się tylko TnT Unicode
Na pasku komponentów nic.
Próbowałem dodać komponenty ręcznie do paczki, ale mam błędy przy kompilacji.

Pozdrawiam

P.S.
Bardzo przepraszam za 3ci z rzędu post.
Jako gość niestety nie mogę edytować poprzednich.

0

Sądząc po nazwie to pakiet TntUnicodeVcl_R70.dpk to pakiet typu runtime. Powien być jeszcze pakiet TntUnicodeVcl_D70.dpk, który jest pakietem typu designtime i jego musisz zainstalować

0

Na początku były problemy z kompilacją bo brakowało mu paczki dclmid (a dziwne, bo takową mam już zainstalowaną). Przeinstalowałem tą paczkę i tym razem udało się zainstalować TnTUnicode D
Zobaczę jak z funkcjonalnością będzie to wyglądać.

Bardzo dziękuję za pomoc.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1