Problem z kolorem TMainMenu

0

Cześć, do menu dołożyłem jeden element(o nazwie Menu) i imageList do tego właśnie elementu. I zaczęło wyglądać tak, jak na obrazku. Czemu? Chcę, żeby całe było białe lub całe szare.

user image

0
Juhas napisał(a)

Cześć, do menu dołożyłem jeden element(o nazwie Menu) i imageList do tego właśnie elementu. I zaczęło wyglądać tak, jak na obrazku. Czemu? Chcę, żeby całe było białe lub całe szare.

user image

To pewnie kwestia stylów w windzie, zamknij delphi i odpal raz jeszcze.

0

Ja tak mam kiedy ownerdrawuję TMainMenu i też nie wiem czemu pod elementy główne wchodzi jasne tło, a reszta paska menu jest inna. Podczas malowania ustawiam tło na clBtnFace i rozwnięte menu wygląda ok, ale pasek menu bez zmian. W ogóle to elementy z paska nie podlegają chyba ownerdrawowi.

0

Niestety restart Delphiego nic nie pomógł. A owner draw w ogóle tutaj nie używam :/
W trybie projektowania jest dobrze, ale w run-time już nie.

0

zastosuj komponent xpmenu

http://www.shagrouni.com/download/xpmenu.zip

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1