jak wyciąć kawałek stringa ze stringa

Odpowiedz Nowy wątek
2007-06-26 14:03
misteresss
0

Witam

mam zmienna typu string o dlugosci 150
potrzebuje wyciac string od 45 do 78 jak moge to uczynic?

prosz eo pomoc

Pozostało 580 znaków

2007-06-26 14:07
Emerger
0

funkcja Copy

to podstawy :P

Pozostało 580 znaków

2007-06-26 14:08
Emerger
0

albo Delete w zależności co masz na myśli pisząc "wyciąć" :P

Pozostało 580 znaków

2007-06-26 14:11
misteress
0

copy i co dalej?
jakis przyklad>?

Pozostało 580 znaków

2007-06-26 14:13
0

poszukaj leniu!!! Help też masz


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2007-06-26 14:17
Emerger
0

Ja pier**** wpisujesz w Delphi:

Copy(

i Ci wyskakuje hint z którego już wszystko można się domyśleć :D
o klawiszu F1 nie wspomnę [glowa]

Pozostało 580 znaków

2007-06-26 14:22
0
var
  Stary_tekst, nowy_tekst : string;

begin
  Stary_tekst := Edit1.Text;
  Nowy_tekst := Copy(Stary_tekst, 3, 4); // 3 to od której pozycji ma kopiować, 4 to ile znaków ma skopiować od tej pozycji
  ShowMessage('Nowy tekst to: '+Nowy_tekst);
end;

masakra [glowa]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0