Aplikacja z formularzem MDI i normal

0

Hi,
czy istnieje jakaś możliwość zrobienia programu który:

  • gł formę ma jakos fsNormal
  • któroś z okien ma fsMDIForm i dla tego okna stworzyć MDICHild

Mi wyskakuj permanetnie że delpfi nie może znaleŹć okna MDI GŁ"No MDI forms are current active"

Czy da się to obejść jakąś technika podmiany uchwytów okien gł?
Żródła VCL także wchodzą w rachubę.

0

nikt nic nie wie :| buuuuuu =)

0

Zdaje się że tak się nie da.. ale można ten problem rozwiązać nieco inaczej..
Niech główna forma ma fsMDIForm ale niech sie nie pokazuje od razu przy uruchamianiu programu, żeby tak było dopisujesz:

Application.ShowMainForm := False;

w głównym pliku projektu ;)

0
damian_si napisał(a)

http://delphi.org.pl/zlot/2001/po/przemyslaw.jankowski.html
Może to Ci się przyda

widzę, że się przydało ;-P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1