[delphi] logowanie na strone www

0

mam pytanie jak moge stworzyc program w delphi aby dzieki niemu mogl logowac sie na np ogame lub inna strone internetowa. jakich komponentow uzyc??

0

są różne sposoby...
Jeden z nich to np.:
dajesz na forme webbrowsera
przy starcie ladujesz do webbrowsera sobie daną stronę...
Po załadowaniu symulujesz mysz i klawiatrę (kliknięcie w pole, wpisanie czegoś)
i symulacja kliknięcia przycisku, następuje załadowanie i możesz w podobny sposób robić co Ci się żywnie podoba....
A oto procedurki do symulacji kliknięcia gdzieś myszą i wpisania jakiegoś tekstu do aktualnego pola:

procedure klik(x,y:integer);
begin
SetCursorPos(x,y);
mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTDOWN, x, y, 0, 0);
mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTUP, x, y, 0, 0);
end;

procedure wpisz(s:string);
var
i,op :integer;
begin
for i:=1 to length(s) do
begin
  op:= VkKeyScan(s[i]);
  keybd_event(op,0,0,0);
  keybd_event(op,0,KEYEVENTF_KEYUP,0);
end;
end;
0

Ja osobiscie do problemow tego typu bym wykorzystal post czy tez get spawdzajac najpierw jak sie nazywaja pola znajdujace sie na stronie czyli ogolnie jak ta strona funkcjonuje ;)
Moim zdaniem jest to bardziej pewny sposob .. bo w razie jakichs zmian w wygladzie strony program moze nie dzialac, a co gorsza "klikac" gdzie nie trzeba ;P .. natomiast sposobu dzialania raczej sie nie zmiania.. chyba ze udoskonala ;) no i to jak dziala program wtedy nie jest az tak widoczny dla uzytkownika niz w przypadku klikania :)

0

wystarczy ze wpisalbys swoj temat do wyszukiwarki!!
Juz z kims to przechodzilem!!
http://4programmers.net/Forum/350939?h=logowanie%20www#id350939
i poszukaj dokladnie a pozniej pytaj bo jeszcze gdzies jest jeszcze jeden jeszcze dluzszy watek.
gosc robil restart routera wiec tak szukaj. albo moje posty: daroch (teraz nie jestem zalogowany)

0
Arthan napisał(a)

Ja osobiscie do problemow tego typu bym wykorzystal post czy tez get spawdzajac najpierw jak sie nazywaja pola znajdujace sie na stronie czyli ogolnie jak ta strona funkcjonuje ;)
Moim zdaniem jest to bardziej pewny sposob .. bo w razie jakichs zmian w wygladzie strony program moze nie dzialac, a co gorsza "klikac" gdzie nie trzeba ;P .. natomiast sposobu dzialania raczej sie nie zmiania.. chyba ze udoskonala ;) no i to jak dziala program wtedy nie jest az tak widoczny dla uzytkownika niz w przypadku klikania :)

No tak ale nie we wszystkich serwisach jest tak łatwo... Gdzieniegdzie występują zabezpieczenia, sesje itd...

0

nierazde korzystac z takich programow do np ogame poniewaz mozna stracic konto a strony tego typu maja pewnie jakies (chociaz podstawowe) zaebzpieczenia przed tym. Istnialo juz pare programow tego typu

0

tak - w przypadku stosowania używania metody GET i POST... A mój sposób jest w 100% niewykrywalny, gdyż symuluje działanie użytkownika (mysz i klawiaturę)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1