rave report wiele stron

0

Witam serdecznie ,

potrzebuje nagłej pomocy ,
korzystam z wydruków rave reports, ale jednakże nie potrafie poradzić sobie z jedną rzeczą którą przeiwdziałem w programie..... klient dodaje x ilosci produktow do listy ktora jest zapisywana w memo zeby widzial co dodal no i teraz ma sie to pojawic na wydruku ... wiec najprosciej biore memo.text kopiuje do memo na reporcie i produkuje .... jednak tu powstaje pytanie co zrobic i jak to zrobic ze jezeli bedzie wiecej niz 20 produktow na stronie zeby dodal nowa strone i wydrukowal taki multipage z jednego raportu..

PROSZE O POMOC !!!

0

Podczas dodawania do raportu dodawaj każdy wiersz z memo osobno. W tworzeniu raportu zrób liczenie ilości odanych wierszy w pętli, jeżeli liczba zostanie przekroczona lub osiągnięta wykonaj polecenia dodania generowania nowej strony. To wszystko. Obsługa Rave Reports na pewno jest gdzieś w dziale artykułów. :-)

0

dzięki za szybką odpowiedź

ale masz na myśli

Report.NewPage;
czy ponownie report.execute;

0

przepraszam ze odpowiadam sam sobie ale nie ma mozliwosci edycji :

kiedy dalem Rvsystem1.basereport.newpage; to w ogóle wyszedl mi z petli omijajac report.execute i report.close;

hm.... to jak mam wygenerowac nowa podstrone !?!

0

przepraszam raz jesce ale napraqwde nie ma edita a mam nowe wiesci....

otoz oki odnalzlem rvsystem.generate;

tia tylko ze page1 i page2 i page3 ma te same wartosci.
dane przesylam za pomoca parametrowi on bierze dla wszystkich stron te dane z ostatniej petli

0

przepraszam po raz ostatni jest rozwiazanie

w memo na rave wsatwic param
w progsie wyslac caly text
memo na rave ustawic not truncate i sam tworzy nowe strony :PPP

mozna temat zamknac i niech ktos napisze o tym dla przyszlych ludzi !!!!!

pozdro

0

Mam ten sam problem i nie mogę sobie poradzić. Sciągam dużo danych z bazy i widze tylko jedną stronę.

Mogę prosić o pomoc w tym temacie.

0

Przepraszam, że odgrzebuję stary wątek, ale nie chcę zakładać nowego tematu.

Czy jest jakaś możliwość, żeby przesłać z Delphi z RaveReport do wydruku ilość kopii?
Chodzi mi o to:
user image
Drukujemy etykiety seryjnie i męczące staje się za każdym razem wchodzenie w Setup i zmienianie ilości kopii.

0

Podnoszę temat licząc na to, że zobaczy to ktoś, kto zna rozwiązanie, a wcześniej nie widział tego tematu :)
Problem z ilością kopii nadal nie rozwiązany :/

1

Z góry zaznaczam że nie znam się na tym ale chyba można tak:

RvSystem1.SystemPrinter.Copies:= 5;
0
kAzek napisał(a):

Z góry zaznaczam że nie znam się na tym ale chyba można tak:

RvSystem1.SystemPrinter.Copies:= 5;

Dzięki :)
Bóg ci to w dzieciach wynagrodzi :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1