turbo delphi i interbase

0

mam turbo delphi for win 32 explorer, sciagnalem go z sieci. podobno ta wersja oprogramowania jest darmowai mozna posac programy komercyjnie. gdy sciagnalem to turbo delphi to byl tez tam interbase develpoer edition czy teraz moge pisac komercyjnie bazy danych w tym delphi wykorzystujac silnik interbase bo on potrzebuje gdy jest uruchomiony interbase server manager. porsze o odpowiedz i bardzo dziekuje:)

0

Skorzystaj z FireBirda. Jego na pewno możesz użyć, jest kompatybilny z IB i łatwiejszy w instalacji.

0

interbase develpoer edition jak sama nazwa wskazuje jest tylko dla programistów

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0