[delphi] Value List Editor

0

witam !

Jak zmienić nazwy kolumn - defaultowo jest "Key" i "Values" - jak je zmienić ? Wiem że to na pewno rposte , ale jakoś nie moge tego nigdzie znaleŹć . Z gory dizękuje

0

Object Inspector->TitleCaption (szukajcie a znajdziecie...)

0
madmike napisał(a)

Object Inspector->TitleCaption (szukajcie a znajdziecie...)

Rzeczywiście - ślepota ze mnie - przeglądałem inspectora chyba z 5 razy i nie zalwazylem tego ... dziekuje bardzo

0

A jak zapełnić tabelkę (własność strings) odpowidnimi kluczami i ich wartościami?

0
stan24 napisał(a)

A jak zapełnić tabelkę (własność strings) odpowidnimi kluczami i ich wartościami?

Jezeli mowisz o zapelnieniu "on start" to trzeba dwa razu kliknac w object inspector>Strings>(TStrings)

0

A "on run" :) zapewne:

  ValueListEditor1.Strings.Add('klucz=6');
 
  //a zmieniasz wartości np.:
   ValueListEditor1.Strings.Values['klucz'] := '5';

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1