kopiowanie do quicklaunch

0

czesc pomozcie mi skopiowac plik do folderu QuickLaunch ;/ bo ne wiem juz czemu nie dziala:

 if FileExists('C:\Documents and Settings\'+User+'\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\PBWidget.exe') then
  begin
    deletefile(pchar('C:\Documents and Settings\'+User+'\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\PBWidget.exe'));
    CopyFile(pchar(application.ExeName), pchar('C:\Documents and Settings\'+User+'\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\PBWidget.exe'), True)
    end
   else CopyFile(pchar(application.ExeName),pchar('C:\Documents and Settings\'+User+'\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\PBWidget.exe'), True);
end;

zmienna 'User' to alogowany uzytkownik - program sie kompiluje ale nie dziala jak chce...//help me

0

Czy debugowałeś/aś dziś już swój program?

0

tak debugowalo sie ale program nie znalazl bledu - generalnie program sie kompiluje i odpala - to tak zwany cichy błąd:D

0

ja dla mnie to wpisz sobie do showmessage co ci wywala user. to może być błąd

0

User to zmienna - prawidlowo podaje mi zalogowanego uzytkownika sprawdzałem !!! wiec nie wiem juz oco kaman

0

a sprawdzałes czy czasem po userze NIE MA zbyt dużo spacji? ja miałem coś podobnego tyle że mi wyskakiwało ze nie mam dostępu do danych.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0