wypakowywanie zasobów z exe.

Odpowiedz Nowy wątek
2007-03-18 18:06
0

Witam.
Chciałbym przy kompilowaniu programu dodać do zasobów 2 program exe a gdy ten 1 już się uruchomi i zostanie naciśnięty button to wtedy chciałbym aby 2 exe się wypakował np na pulpit. Na 4p był artykuł zasoby ale został usunięty ;-( Może ktoś mi pomóc?

//pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2007-03-18 18:08
0

Czyżby? Zasoby w EXE


homepage
<font size="1">Jeśli starasz się, by Twój system był idiotoodporny, zawsze znajdzie się idiota, który jest bardziej pomysłowy od Ciebie.</span>

Pozostało 580 znaków

2007-03-18 18:12
0

Tak, widziałem to ale tam jest opisane jak dodać wav. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem text ale do każdego typu plików trzeba wpisać coś innego tak jak do wava id.wave. Nie wiem jak to trzeba dodać do exe. I jak potem wypakować. Normalnie kopiuj i źródło wpisać identyfikator tego naszego pliku?

Pozostało 580 znaków

2007-03-18 19:55
0

Dodawanie plików .exe wg Adama Boducha (dawno temu zassałem ten art, od tamtej pory stronka kilka metamorfoz już przeszła, a sam art gdzieś się zapodział), z oczywistych powodów trochę to przyciąłem :P:
w
.rc
ASCII RCDATA "Ascii.exe"
wyciągnięcie z zasobu:

procedure TMainForm.btnGoClick(Sender: TObject);
var
  Res : TResourceStream;
begin
  Res := TResourceStream.Create(hInstance, 'ASCII', RT_RCDATA); // wydobac plik ASCII.EXE
  Res.SaveToFile('C:\ASCII.exe'); // zapisz na dysku
  ShellExecute(Handle, 'open', 'C:\ASCII.exe', nil, nil, SW_SHOW); // uruchom
  Res.Free;  // zwolnij zmienna
end;

Nie łam się, i tak ktoś zrobił to za ciebie
<hr style="color: #B10C0C; width: 10%; margin-left: 0" />
LUDZIE goto NIE UŻYWA SIĘ WSZĘDZIE GDZIE MOŻNA, TYLKO TAM GDZIE TRZEBA

Pozostało 580 znaków

2007-03-18 19:59
autor
0

Dzięki. Właśnie o to chodziło. pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0