Sprawdzanie hiperłączy

0

Witam! Jak można w Delphi sprawdzić poprawność hiperłączy? Istnieje może jakiś komponent?

0

Ale jakich hiperłączy? W czym hiperłączy? W jakim momencie sprawdzać? Bez tych informacji ciężko coś poradzić.

A czy można? Jasne że można. Zaawansowana funkcja tekstowa Pos + wyznaczniki hiperłącza pozwolą na uzyskanie tego w kilku linijkach kodu.

0

No dajmy na to że mam w listboxie pobrane z pliku strony hiperłącza. Są to hiperłącza do plików ale i do stron w internecie i adresy e-mail. I chcę sprawdzić czy są one poprawne. Na dysku to wiem: if fileexists(plik) then coś tam. Ale co z linkami do stron w Internecie? Jak je sprawdzić?

0

Łącz się z każdą storną, ale już po połączeniu nie pobieraj zawartości. :P

Jak się połączy znaczy że link jest poprawny.

{EDIT}

Co do adresów e-mail, pozostaje Ci tylko sprawdzać czy ich składnia jest poprawna.

0

Ale jak to zrobić? Bawię się z TWebBrowser i nie wychodzi mi coś :/

0

Standarowe Socket. Indy (błe...), ICS, Synapse i wiele wiele innych...

0

Tylko ja pracuje na Turbo Delphi. A te hasła dużo mi nie mówią. Kojarzę Indy ale naprawde nie da się tego inaczej zrobić?

0

Jak ci nazwy nic nie mówią, to je wpisz na google :/

Kojarzysz Indy?? Niemożliwe... a przeczytałeś coś na temat, czy nazwa wśród komponentów czasem ci przed oczami mignęła?

Inaczej zrobić? Jasne, napisz własne komponenty do obsługi protokołu http. A co będziesz sobie żałował. Przecież nie będziesz korzystał z gotowych rozwiązań, bo musiałbyś jakąś dokumentację albo helpa przeczytać...

No ja pierd...., k... mać, HEEEELOŁ!!!

0

Pierwsza podpowiedź.

Druga podpowiedź.

Reszta.. To tylko wnikliwe czytanie i nutka inwencji.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0