Kodowanie DBF, czemu niemam PL znaków? ;(

0

Mam bazę danych którą miele przerabiam i przetwarzam - z 100 Mega robi się 500 mega pliku dbf, ale problem pozostaje. BRAK PL ZNAKÓW. Co z tym zrobić???!? :(

O to przykłady różnych kodowań:

weurope_ansi:
user image

pdox_ansi_polish:
user image

paradox_polish_852
user image

paradox_ascii:
user image

hebrew_dbase:
user image

dbase_plk_cp852:
user image

db2_sql_ansi_deu:
user image
</image>

Co z tym robić? :(

0

Pod czym to robisz?

0

Delphi 7 + standardowe komponenty bazodanowe

0

Moze pokombinuj BDE Administrator zakładka Configuration/Drivers/Native/DBASE i wartosc parametru LANGDRIVER. Mi kiedys pomoglo.

0

Próbowałem, nic

0

Żeby mieć polskie znaki musisz zapisać dane do bazy danych w tej samej stronie kodowej, w której będziesz odczytywał. Oczywiście ta strona kodowa musi obsługiwać polskie znaki

0

możesz dać kawałek na maila?

0

Mogę, tylko podaj maila

0

masz na pw

0

wysłałem na ten tlenowy adres, nie wiem czy dobrze, nie wiem jak inaczej...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0