Jak przesunąć item w TListView?

0

Co zrobić by po naciśnięciu buttona przesunąć zaznaczony item w TListView w górę lub w dól o jedno miejsce?

0

kiedys uzywalem takiego sposobu

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var a: byte;
b: string;
e: TListItem;
begin
a:=ListView1.ItemIndex;
b:=ListView1.Items[a+1].Caption;
ListView1.Items[a+1].Delete;
e:=ListView1.Items.Insert(a);
e.Caption:=b;
end;

0

A co jeśli w TListItem mam kolumny? Znikają mi dane z subitemów :/

0

Ostatnio dodałem taką wskazówkę, jeszcze nawet na głównej w Nowościach wisi ;)

Jak przesunąć pozycję w komponencie ListView

0

Dzięki piękne, wszystko tak jak ma być!

0

A gdzie skrucha przed lenistwem?

Ps. Pytam poważnie.

0

Wskazówka była dodana po tym jak napisałem temat na forum :P
Przedtem szukałem porady na ten temat i to nie tylko w tym serwisie. Dopiero jak nic nie znalazłem napisałem na forum.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1