tło formy z zasobów a wydajność

0

Mam takie pytanie. Tło formy to plik jpg wczytywany z zasobów, plik ma rozmiar 92.5kb, czy jeśli ustawię aby po najechaniu myszką na jakiś komponent jako tło wczytywał się inny plik o podobnym rozmiarze to bardzo będzie to zauważalne na słabszych kopmputerach? Czy np utworzenie owego menu z kilku np labelek i dla każdej onmouseenter wczytywane byloby inne tlo to zmienia to w istotny sposób wydajność? napiszcie co o tym sądzicie...pozdrawiam

0

Rozumiem, że teraz obrazek przedstawia całe menu. W przypadku labelek przerysowywałby się tylko jego fragment, i to mały. Więc zysk będzie. Jeśli chodzi o bieżące rozwiązanie, to pytaniem jest, co rozumiesz przez słabszy komputer. Na moim starym 400Mhz takie rzeczy można było robić swobodnie - w końcu takie obciążenie ma charakter zdarzeniowy, więc nikt nie będzie płakał, jak wczytywanie będzie trwać 50ms zamiast 10.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0