Lista plikow przez sockety

0

Witam. Jako że szukałem już chyba wszędzie pomyślałem, że napisze tutaj. Otóż jak zrobić, aby przez zwykłe winSockety przesłać listę wszystkich plików na serwerze? Chodzi mi o to, aby wyglądało to mniej więcej jak ShellTreeView (jak np. w programie FlashFxp, tylko między socketami). Ma ktoś może jakiś pomysł, bo ja szukałem dosłownie wszędzie i nic nie znalazłem... :/

0

W czym problem? Na serwerze pobierasz klasycznie listę plików do jakiegoś bufora i socketami przesyłasz do klienta. Po stronie klienta odbierasz i prezentujesz w jakimś oknie. Ot cała filozofia.

0

Tak, tylko że jak to prześle przez bufor lub nawet przez plik, to prześle mi tylko otwarte foldery (w przypadku shelltreeview). Najpierw musiałbym otworzyć wszystkie foldery (napisałem nawet funkcje, ale to trwa LATA). Dlatego musi być jakiś inny sposób, o którym ja nie wiem...

0

Ale nie masz korzystać z ShellTreeView - do niczego nie jest Ci potrzebne. Przesyłanie robisz socketami, pokazujesz w ListView i masz z głowy.

0

Wszystkie pliki z komputera? Ja sam mam dysk 320 giga wiec... A wolałbym jeszcze, aby miało to układ właśnie podobny jak w shelltreeview (foldery, pod foldery itp). Bo w listboxie to by był bajzel totalny...

0

nadal nie widzę problemu, przecież możesz wysyłać dane na bieżąco, tj. po kliknięciu na plusik przy katalogu dosyłać jego zawartość - dokładnie tak samo jak jest to zrobione w shelltreeview, przecież komponent ten nie czyta zawartości całego dysku przy inicjalizacji.

0

Aż dziw że na to nie wpadłem. Dziękuję za wskazówkę :).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1