Autouzupełnianie w Edit

0

Znalazłem na necie http://www.codeproject.com/csharp/csdoesshell4.asp
Jak zrobić coś takiego w Delphi ?

Zależy mi bardzo na opcji My Custom List dla TEdit

user image

Z góry dziękuję za zainteresowanie.

0

W JVCL jest taki komponent.

0
Gumiś napisał(a)

W JVCL jest taki komponent.

Super ale to nie rozwiązuje mojego problemu.

Może źle napisałem ale potrzebuje mieć Autouzupełnianie w TFindDialog

0

Zrob sobie takie cos ale z obslugą rejestru :>
Zapisuje do rejestru a potem odczyt xD

0
djkolo napisał(a)

Zrob sobie takie cos ale z obslugą rejestru :>
Zapisuje do rejestru a potem odczyt xD

Super tylko jak ???
Łatwo powiedzieć Trudno zrobić. Zwłaszcza dla kompnentu TFindDialog gdzie nie masz uchwytu do klasy "Edit" tylko otrzymujesz ciąg znaków jako wynik.

Więc może troche pomocy w tym zakresie.

0

Musisz napisać własny TFindDialog.

0
Ktos napisał(a)

Musisz napisać własny TFindDialog.

Coraz bardziej zaczyna być to Ciekawe.
Jakbym umiał to bym napisał a nie pytał się na forum.
Nie jestem typem , który pragnie wyważać otwarte drzwi. Może ktoś już coś takiego napisał lub posiada duże umiejętności i potrafi ten problem rozwiązać?

A chodzi wciąż o AUTOCOMPLETE w Edit w TFindDialog.

0

....

A co za problem samemu stworzyć okno wyszukiwania? Forma + Edit + Buttony + RadioGroup + CheckBox, czy czego tam potrzebujesz do oprogramowania...

0
Nex napisał(a)

....

A co za problem samemu stworzyć okno wyszukiwania? Forma + Edit + Buttony + RadioGroup + CheckBox, czy czego tam potrzebujesz do oprogramowania...

No tak w sumie racja :-) po co się męczyć :-) tylko szkoda mojej pracy. Projekt jest przeolbrzymi i zachciało mi się AutoComplete.

Oczywiście problem już prawie rozwiązałem znajdując odpowiedź na Chińskiej stronie :-) gdzie winda poinformowała mnie , że to Chiński uproszczony :-) Ale mam kolejny problem z windą(serwer2000) Anglo jezyczną i polskimi ustawieniami regionalnymi raz jest dobrze a raz jest tak (gorzej niż w totolotku):
user image

Ten problem rozwiązany na serwerze dla aplikacji nie obsługującej unikode byl ustawiony inny język i wyskakiwały krzaczki

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1