Korzystanie z pliku na serwerze ftp

Odpowiedz Nowy wątek
2007-01-10 21:29
0

Witam
Chciałbym aby plik z pewnymi danymi był umieszczony na serwerze ftp i pobierany w momencie gdy będzie on potrzebny (nie będzie wiele zajmował więc nie nastręczy to nigdy problemów) i w momencie zatwierdzenia zmian zapisywany na serwerze ftp. Nigdy jednak nie budowałem żadnego klienta ftp, i nawet nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać za bardzo.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2007-01-10 21:57
Gumiś
0

Komponent IdFtp z pakietu Indy (zakładka IndyClients)
Na poczatek mozesz sie temu przyjzec:

IdFtp.Connect;
IdFtp.Disonnect;
IdFtp.Get...
IdFtp.Put...

A informacje do połączenia (host,user,password) znajdziesz we wlasciwosciach.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0