Dll i kilka form

0

Witam

Oto kawałek mojego kodu:

implementation

uses Unit2, Unit3, Unit4, Unit5, Unit6;
function nazwakontrahenta(nazwa : string) : ShortString; stdcall external 'podstawowy.dll';
function dekoduj(co : string) : ShortString; stdcall external 'podstawowy.dll';

importuje statycznie z dll 2 funkcje.

Jak odwoływać się do nich z innych form ??

Jeżeli dopisze takie same linijki w innych unitach w sekcji implementation to funkcja z dll-a się wykona ale wyskoczy błąd ".... write".

0

Deklaracje daj w sekcji interface tego modułu

0

poczytaj sobie o dll, o typie parametrów jakie można przekazywać i o ShareMem

0
Gumiś napisał(a)

Deklaracje daj w sekcji interface tego modułu

nie barzdo potrafię zdefiniować to w sekcji interface. można jakieś szczegóły lub przykład ??

0
Unit 1;

interface
function nazwakontrahenta(nazwa : string) : ShortString; stdcall external 'podstawowy.dll';
function dekoduj(co : string) : ShortString; stdcall external 'podstawowy.dll';

implementation

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1