lista jednokierunkowa - ciag liczb calkowitych

0

Dzialanie programu: po wpisaniu ciagu liczb program wypisuje wczytana liste liczb.

problem w tym ze program sie kompiluje ale podczas uruchomienia wyskakuje blad, co jest zle????

program lista_liczb_calkowitych;
uses crt;

type Pelem=^Telem;
Telem=record
x:integer;
nast:Pelem;
end;

var poc:Pelem;

procedure utworz_liste;
var liczba:integer;
p:Pelem;
begin
poc:=nil;
writeln('Podaj ciag liczb calkowitych (zero-koniec): ');
repeat
begin
read(liczba);
if liczba=0 then break;
new(p);
p^.x:=liczba;
p^.nast:=poc;
poc:=p;
end;
until false;
end;

procedure usun_liste;
var p:Pelem;
begin
while poc<>nil do
begin
p:=poc;
poc:=p^.nast;
dispose(p);
end;
end;

procedure pokaz_liste;
var p:Pelem;
begin
writeln('Wczytana lista liczb: ');
p:=poc;
while p<>nil do
begin
write(p^.x:8);
p:=p^.nast;
end;
if Where x>1 then writeln; <---------------nie wiem o co chodzi z tym where , program sie kompiluje jak
jest napisane Wherex>1 ale jak samo where x>1 to nie i
jeszcze nie jestem pewna czy tam jest 1 czy 10
end;

begin
utworz_liste;
pokaz_liste;
usun_liste;
readkey;
end.

Z gory dzieki za pomoc.

0
noname# napisał(a)

procedure pokaz_liste;
var p:Pelem;
begin
writeln('Wczytana lista liczb: ');
p:=poc;
while p<>nil do
begin
write(p^.x:8);
p:=p^.nast;
end;
if WhereX>1 then writeln;
end;

o co chodzi z tym WhereX do czego on sluzy????

a tak w ogóle to poprawilam blad i dziala mi program :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1