Wyciąganie adresu z pliku

Odpowiedz Nowy wątek
2006-12-23 17:06
0

Witam!
Mam taki problem:
Chciałem utworzyć program, który wyświetla listę plików, a po kliknięciu na przycisk z zawartości tego pliku wyciąga adres do aplikacji.
I właśnie zrobić to ostatnie.. POMOCY!!!!

Pozostało 580 znaków

2006-12-23 17:12
0

Możesz jaśniej z tym adresem do aplikacji, bo kompletnie nie wiem o co chodzi


<span style="color: blue">"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem."
s.p. Marco Pantani
</span>

Pozostało 580 znaków

2006-12-23 17:43
Autor tematu
0

Program wyszukuje pliki w folderze %APPS%/links/
W folderze znajduje się np. plik Gadu-Gadu. I teraz po zaznaczeniu wpisu w ListBox "Gadu-Gadu" otwiera plik %APPS%/links/Gadu-Gadu.cgd
A w pliku znajduje się tekst:
C:/Program Files/Gadu-Gadu/gg.exe

I otwiera aplikację do której jest wpisany adres w pliku w tym przypadku C:/Program Files/Gadu-Gadu/gg.exe

Pozostało 580 znaków

2006-12-23 23:15
0

No to zrób zwyczajne odczytywanie stringa z pliku, a później wywołaj np ShellExecute
na przykład:

ShellExecute(handle,'open',string_z_adresem,'','',sw_show);

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0