BDS 2006 bez .NET ?

Odpowiedz Nowy wątek
psychol
2006-12-19 20:54
psychol
0

Witam,

Niech mi ktoś powie..Czy aplikacja skompilowana w Delphi 2006 zawsze wymaga .net?
O ile nie uzyjemy w kodzie nie powinno chciec ?
Mam nadzieje ze nie potrzebuje przepisac program z Delphi 5 do wersji 2006 ...

Pozostało 580 znaków

2006-12-19 21:08

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Dziwne pytanie....
Oczywiście że nie potrzebuje... Tak w ogóle to BDS to taki zestaw narzędzi:
Delphi, .NET, Java i C++

uruchamiasz to co chcesz więc nie ma problemu.

Pozostało 580 znaków

2006-12-19 21:08
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 godziny temu

0

Nie. Przy tworzeniu projektu wybiera się, czy ma to być program dla Delphi czy Delphi.NET. Wersja zwykła nie będzie potrzebowała platformy .NET.

//spóźniłem się, ale tak do osoby (o podobnym nicku ;)) wyżej - BDS 2006 nie zawiera JBuildera i nie ma obsługi Javy, Jest za to C#

Pozostało 580 znaków

2006-12-19 21:23

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Do osoby o podobnym nicku... : Zawiera - zależy od wersji ( wiem bo używam :) )

Pozostało 580 znaków

2006-12-19 21:47

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

@ktosiek - nie zawiera w żadnej wersji, nawet Architekt. JBuilder 2007, który jest borlandowym RAD'em dla Javy, nie jest zbudowany na tym samym IDE, tylko na Eclipse i z tego powodu nie wychodzi w skład BDS. Chyba rzeczywiście mylisz C# i Javę.


<font color="red">Konto porzucone</span>

Dzięki wszystkim forumowiczom za lata wspólnych dyskusji; miłej zabawy w programowanie!
Sławomir 'Szczawik' Włodkowski

Pozostało 580 znaków

2006-12-19 22:06

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Sprawdzę rano w pracy... ale wydaje mi się że w wersji którą mamy (architect) nie ma c# może powodem będzie fakt że kupiliśmy to w grudniu 2005 (jeszcze przed oficjalnymi polskimi prezentacjami produktu).

Pozdro.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0